foto: Luka Rojnik
KulturaLokalnoSlovenija

Pesem povezuje-in združuje!

Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje je pod vodstvom zborovodkinje Andreje Ocvirk in ob strokovni pomoči Boštjana Korošca v Narodnem domu pripravil letni koncert z naslovom Pesem povezuje.

 

Direktor Šolskega centra Celje, Mojmir Klovar, je ob koncu koncerta povedal: »Pevski zbor je vrnil sonce v dvorano Narodnega doma in s tem pokazal, da je za dobro počutje in veselje potrebna kultura ter petje. Naši pevci so nas s tem razvajali cel večer. Zelo sem vesel, da so se nam pridružili tudi gostje, zasedba GCC kvintet in VS Amantes, ki jo sestavljajo profesorice našega centra. Koncert je bil še posebej čustven, saj se je od nas poslovila zborovodkinja Andreja Ocvirk, ki je z zborom ustvarjala kar 13 let. Pod njem vodstvom je zbor dosegal vrhunske rezultate na mednarodnih in narodnih tekmovanjih. Za dolgoletno sodelovanje se ji seveda zahvaljujem.«  

Foto: Luka Rojnik

Zborovodkinja Andreja Ocvirk pa je svoje mislila strnila: »Zelo vesela in ponosna sem, da smo tudi to šolsko leto izvedli tako božični kot letni koncert.  Čeprav nikoli nismo obupali, so bili zbori v “koronskem” obdobju postavljeni pred resnično velike izzive. Na Šolskem centru Celje imamo dober tim, ki že vrsto let uglašeno sodeluje pri organizaciji in vodenju zbora. Prepevanje v zboru polega glasbenega izražanja prinaša tudi druženje, sodelovanje, izmenjavo misli in čustev in ta del smo seveda zelo pogrešali. Potrebno je bilo veliko vaj v prilagojenih okoliščinah, izbor programa, ki bo še vedno aktualen za mlade in seveda neizmerno veliko pozitivne energije.  

Mladi veliko zahtevajo, a tudi ogromno vračajo. Za vse to in za vseh 13 let sodelovanja z zborom Šolskega centra Celje sem zelo hvaležna, izredno ponosna in bodo vedno pomemben del mojega življenja. Skupaj smo prepevali, neutrudno vadili, se veselili, kdaj tudi jokali, doživljali uspehe in preizkušnje ter se oblikovali kot osebnosti. Mladi potrebujejo zglede, spodbudo in oporo, da lahko poletijo v svet. S pesmijo v srcu nam je vedno lažje.  

 

Vsak pevec ali spremljevalec, ki je bil kamenček v mozaiku naše glasbene zgodbe, je pustil pečat. Mnoga gostovanja po Evropi in uspehi s tekmovanj nam bodo ostali v lepem spominu. Predvsem pa bodo ostali čudoviti dogodki in srečanja, ki so pustila neizbrisane sledi.

 

Ja, imeti takšno poslanstvo in ga opravljati v tako  spodbudni in  navdihujoči sredini, je bilo njej v  čast in izziv. Sledovi njenega nesebičnega dela bodo  še   vrsto let prisotni..

Vane T. Costa

Vir: ŠC Celje

Foto: Luka Rojnik

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura