Mali Union(Celjski dom) Foto: MKM
Dogodki in prireditveKulturaLokalnoSlovenija

Pa se je le premaknilo: “Mestni kino Metropol začasno v dvorani Mali Union v Celjskem domu”

Mestni kino Metropol bo začasno zaradi obnovitvenih del(verjetno posledica sprememba lastništva na stavbi) v kinodvorani v Plečnikovi stavbi v Stanetovi ulici deloval v dvorani Mali Union v Celjskem domu. Takšen dogovor sta dosegla Društvo za ustvarjalnost Filter, v sklopu katerega deluje Mestni kino Metropol in Zavod Celeia Celje, ki upravlja s Celjskim domom. Na Mestni občini Celje pozdravljajo  takšen dogovor in se veselijo, da bodo ljubitelji umetniškega filma po krajši poletni prekinitvi znova lahko uživali v projekcijah. Prva bo že danes, ob 18.30, in sicer francoska komedija Neverjetno, a resnično.

 

»Zavod Celeia nam je na pomoč priskočil kot zelo dobrodušen in razumevajoč partner. Tudi v času prenove kavarne Metropol smo filme skoraj dva meseca predvajali v Malem Unionu in vidimo še veliko potenciala za sodelovanje in razvijanje vsebin. Že pred epidemijo smo razmišljali o oživitvi te dvoranice in v njej takrat pripravili tri odmevne dogodke, tako da se v Malem Unionu  počutimo zelo dobro in domače,« je o dogovoru povedal Samo Seničar, programski vodja Mestnega kina Metropol. Vstop v dvorano Mali Union bo v stranskem vhodu Celjskega doma, pri Hotelu Evropa.

Mali Union.(Foto MKM)

Obenem v centru centra,  s druge strani v tej dvorani pa je občutek odmaknjenosti in občutek, da si v prostoru z ljudmi ki imajo enak ali zelo podoben odnos do vsebin ki jih lahko konzumiraš tam.

Po informacijah Društva za ustvarjalnost Filter, bo obnova dvorane Mestnega kina Metropol, ki jo ima društvo v Plečnikovi stavbi v najemu, zaključena sredi ali konec septembra, vsaj v tem času pa bo filmski program na sporedu v dvorani kina Mali Union, ki lahko sprejme 75 obiskovalcev. Od zadnje projekcije v Metropolu so sicer minili trije tedni.

Avgustovski filmski program je zelo raznolik, z velikim številom filmskih naslovov, predstave bodo skoraj vsak dan, ne samo od srede do nedelje, kot je bila to navada v Metropolu. Filmsko pestra bo tudi jesen.

»Že konec avgusta bomo predvajali klasiko Wong Kar Waija Razpoložena za ljubezen, pred katero bo imel dr. Matic Majcen krajše predavanje. Septembra pripravljamo premiero novega slovenskega filma Orkester, ki ga bomo pospremili s pogovorom z ekipo ter nastopom pihalnega orkestra. Hkrati bi rad izkoristil priložnost in povedal, da smo se že dogovorili za ponovno sodelovanje s festivalom Liffe, ki bo tako novembra ponovno gostoval v Celju. Kje bodo projekcije je ta trenutek povsem brezpredmetno, pomembno je, da bo ta največji slovenski mednarodni festival ponovno tudi v Celju«, je filmski program predstavil Samo Seničar.

Kot je še dodal, bodo imeli z lastniki Plečnikove stavbe ponovne pogovore sredi avgusta, ko bo že bolj jasno, kako dolgo bo trajala obnova dvorane. 

 

Čimprejšnjo vrnitev  na primarno lokacijo  z morebitno osvežitvijo , pa ne samo poletno, da bomo nekateri konzumenti  spet začutili tisti stari, dobri Mestni kino Metropol.

Vane T. Costa

Vir: moc&vtc

Foto: MKM

 

Mogoče vam bo všeč