GospodarstvoLokalnoSlovenija

Pa je le napočil ta trenutek: Konec meseca januarja se začne gradnja prizidka k OŠ Hudinja

Mesta občina in odgovorni za to da vse teče tako kot je zastavljeno kljub okoliščinam v katerih pravzaprav funkcioniramo kot družba,  so leto začeli kar v visoki prestavi. Kot pravijo bo letošnje leto tako kot prejšnje, za Mestno občino Celje investicijsko živahno. Že na začetku leta so se razveselili odločbe Eko Sklada, da bomo prejeli 298.750,56 EUR nepovratnih finančnih spodbud, s pomočjo katerih bomo postavili 12 novih postaj za izposojo javnih koles in sistem KolesCE razširili po mestnih četrteh in krajevnih skupnosti.

Veselje je zares prisotno tudi pri tem,  da se bo ta mesec začela gradnja prizidka k OŠ Hudinja. Podjetje Remont, d. d., ki je bilo na javnem razpisu izbrano za izvajalca gradbenih del, so dva dni nazaj  uvedli v delo. Po pogodbi, ki jo je Mestna občina Celje s podjetjem podpisala decembra lani, bo gradnja prizidka stala nekaj manj kot 1,7 milijona EUR. 

Nov prizidek k OŠ Hudinja, ki bo zagotavljal kvalitetne pogoje za vzgojno-izobraževalno delo in odpravil veliko prostorsko stisko, naj bi bil končan do konca letošnjega leta. Čeprav so pred približno dvajsetimi leti poleg nove telovadnice zgradili prizidek s tremi učilnicami in kabineti, je šola z leti postala pretesna. Število otrok v šolskem okolišu je naraščalo, dodatni prostori pa so postali nujno potrebni tudi zaradi sodobnih oblik poučevanja, zaradi katerih je prišlo do spremenjenega predmetnika in delitve učencev v skupine. Ta prirast je bil povzročen iz dveh razlogov oziroma nagibov, in sicer, na eni strani  naravni prirast in migriranje otrok znotraj Mestne občine,  in na drugi strani  mehanskega, se pravi dotok od drugod, celo iz tujine, predvsem na račun spojitve družin migrirajoče delovne sile iz tujine na področju posameznih gospodarskih vej. Upajmo da bo to koristilo enim in drugim in da bo res kvaliteta šolanja in  preko tega formiranje osebnosti pri učencih delovala v pravo pozitivno smer. 

 Kot je znano, so z gradnjo 12 metrov širokega in 38 metrov dolgega prizidka, ki bo umeščen na severovzhodno stran šole, nameravali začeti lani, vendar nam je načrte prekrižala epidemija oziroma z njo povezani ukrepi, ki so vplivali tudi na finančne tokove občinskega proračuna. Vsekakor potrebno da se s tem dvigne  ustvarjalna  klima  na več področjih sočasno. To je eden od korakov,  projektov s katerim se začne leto 2021 v Mestni občine Celje

Avtor: Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč