črna kronikaLokalnoSlovenija

Ozadje umora lastne mame in poškodovanega očeta včeraj na Žalskem !!

Včeraj smo že poročali  o tem da je na območju Policijske postaje Žalec, natančneje v  Zalogu pri Šempetru, storilec, moški star 36 let,   do smrti zabodel 57-letno mamo in poškodoval 60-letnega očeta ter pobegnil s kraja dogodka. Motiv za tragično dejanje še ni znan. Kot se je dalo izvedeti je sin družine, ki  imajo družinsko avto-optiko v bližnji Ločici.   Na družabnih  omrežja se da celo razkriti  identiteto morilca. Gre se za Gregorja Ducmana, znan tudi  kot Gyan Puri, ki bi naj odstranjeval slabo energijo, demone ter nudil zaščito pred negativnimi vplivi. Demoni pa so se   lotili njega.  Velikokrat se ga je dalo zaslediti v okolici ŽP Žalec eden od »puktov« kjer se srečujejo ljudje podobnih naklonjenosti do mamil..Zdravljenje  v Indiji  ni prineslo nobenih rezultatov.

Po  do  sedaj  zbranih obvestilih, je 36-letnik, ki sicer ni živel skupaj s starši, noč pred umorom  prespal pri njima ter v jutranjih urah, za zdaj še iz  neznanega  razloga,  do  smrti zabodel mamo ter z nožem poškodoval tudi očeta.  Mati je na kraju dogodka poškodbam podlegla,  očeta so z reševalnim vozilom  odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po trenutnih podatkih  je njegovo zdravstveno stanje stabilno. 36-letnik je po tragičnem
dejanju  pobegnil  s  kraja  dejanja.  Kmalu  po dogodku smo ga izsledili v bližini in mu odvzeli prostost. Osumljeni se prijetju ni upiral.

36-letnika,  ki ima težave z odvisnostjo od prepovedanih drog, doslej niso obravnavali  zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini oziroma drugih kaznivih dejanj povezanih z nasilnim vedenjem. V preteklih letih so ga  trikrat kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog  ter obravnavali zaradi posameznih prekrškov  s področja javnega  reda in miru ter cestnega prometa.

36-letnika  bodo  s  kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora  po 1. odstavku 116. člena  Kazenskega zakonika – 1B in poskusa umora po prvem odstavku 116. člena.  Za storjeno  dejanje mu grozi  najmanj 15 let zaporne kazni.

Imel je možnosti da uspe. Pa mu ni uspelo. Uspel je uničiti vsega dobrega okoli sebe. 

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč