hranakulinarikaSlovenijaTurizem

Okusite (ljubljansko) grajsko zgodovino – Kulinarični časovni stroj

Ljubljana se ponaša z novih turističnim doživetjem Kulinarični časovni stroj.

Okusite grajsko zgodovino - Kulinarični časovni stroj

Spoznajte Ljubljanski grad skozi doživetje, v katerem preteklosti ne boste le raziskovali, temveč tudi okušali.

Kulinarični časovni stroj z grajskim vodnikom in v družbi kostumiranih likov obiskovalce popelje skozi šest prelomnih obdobij, ki so zaznamovala zgodovino gradu in razvoj Ljubljane. Ker pa se tokrat zgodovina tudi okuša, vas bosta na vsaki časovni postaji čakala pokušina reprezentativnih jedi iz posameznih obdobij v sodobni preobleki grajskih kuharskih chefov ter izbrana vinska spremljava. Gre za šesthodni kulinarični sprehod od Emone do Ljubljanskega gradu kot mestnega simbola. Na vsaki izmed kulinaričnih časovnih postaj je zgodovinska osebnost, ki bo gostom hrano postregla na način, kot se za tisto obdobje spodobi, hkrati pa vam bo pobliže predstavila vsakdan, navade in običaje svojega časa.

Premiera doživetja bo 11. julija 2022; naslednja dva termina sta 8. avgusta in 12. septembra 2022. Več informacij je na voljo na tej povezavi.

 vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/19903-okusite-grajsko-zgodovino-kulinaricni-casovni-stroj?utm_campaign=sIjune22prtta23&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-june22-pr-tta-22#

Mogoče vam bo všeč

Več v:hrana