Video

Oglejte si video posnetek kaosa na ulicah Madrida

Španska policija je med protesti, ki so bili izvedeni zaradi novih omejevalnih ukrepov, uvedenih zaradi pandemije koronavirusa, pridržala več deset ljudi. V spopadih je bilo ranjenih 12 ljudi, vključno s tremi policisti, so sporočile reševalne službe. Policija je sporočila, da je pridržala 32 ljudi, poroča AFP.

V nekaterih mestih poročajo o ropih in vandalizmu.

Največji izgredi in spopadi so bili zabeleženi v Madridu, kjer so protestniki vzklikali “svoboda”, zažgali so koše za smeti in postavili barikade na glavni aveniji v središču mesta.

Protestniki so policijo zasuli s kamenjem in petardami.

V Logronu v regiji La Rioja je manjša skupina izgrednikov zažgala koše za smeti in razbila izložbe. Neredi so izbruhnili po odločitvi o zaprtju restavracij in barov v regiji. Lokalni mediji poročajo, da mladi s kapucami ropajo trgovine z oblačili. Policija je v Logronu aretirala šest ljudi, je dejala policijska tiskovna predstavnica. Še 10 ljudi je bilo pridržanih v severnih mestih Bilbao in Santander.

V južnem mestu Malaga so protestniki prevrnili koše za smeti in policijo zasuli s kamni. Premier Pedro Sanchez je nerede obsodil.

“Nasilnega in nerazumnega vedenja nekaterih skupin ni mogoče dopuščati. To ni način za reševanje stvari” – je na Twitterju zapisal Sanchez.

Dodal je, da je pandemijo mogoče premagati le z odgovornostjo, enotnostjo in žrtvovanjem.

V spopadih z protestniki v središču Barcelone je bilo v petek ranjenih najmanj 20 policistov, pridržanih pa je bilo 12 ljudi. Španija je prejšnji teden po državi uvedla nočno policijsko uro, da bi ustavila širjenje epidemije. Skoraj vse španske regije so zaprle svoje meje.

Kljub omejevalnim ukrepom število okuženih nenehno narašča. Do zdaj je v Španiji od posledic okužbe umrlo več kot 35.000 ljudi, okuženih pa je bilo več kot 1,1 milijona.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Video