Vir: FB
GospodarstvoPolitikaSlovenija

[Odziv na poročanje] Zdravko Počivalšek: Za hišno preiskavo sem bil obveščen s strani POP TV…

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalše, se je danes na svojem FB profilu odzval na včerajšnje poročanje POP TV. Preberite si kaj je zapisal: 
Z vsemi organi, ki preiskujejo nabavo medicinske opreme v prvem valu epidemije, sem tvorno sodeloval. Razumljivo pa je, da sem za to najel odvetnika, saj je bila zadeva tako spolitizirana, da enostavno ne zaupam v dobronamernost vseh vpletenih v postopke.
Očitno jim upravičeno ne zaupam, saj informacije iz organov pregona letijo v javnost na zelo manipulativen način. Tako sem bil denimo za hišno preiskavo obveščen s strani POP TV, ki ima očitno najboljše informacije o dogajanju v NPU. Jih vežejo osebna poznanstva in posebne vezi?
Zadnja leta je precej govora o vladavini prava in v tem sklopu je pomembno izpostaviti naslednje: v Sloveniji sodijo sodišča. Namesto tega pomembnega stebra vladavine prava pa se v praksi dogaja nekaj drugega. Dogaja se politična zloraba organov pregona, ki izvajajo javno sojenje prek medijev. Z nepopolnimi in zavajajočimi informacijami, ki jih v javnost plasirajo prek medijev, nekateri kriminalisti usmerjajo javno mnenje v obsodbo pred dejanskim sojenjem. To je nesprejemljivo.
Zakaj so morali moj telefon poslati na odklepanje v tujino? V sklopu preiskave sem jim telefon predal brez zadržkov. Če bi me povabili na pogovor, bi jim telefon tudi odklenil, saj nimam kaj skrivati. Pa me NPU ni poklical in z mano neposredno govoril o temu.
Namesto tega so telefon dali v odklepanje zasebnemu izraelskemu podjetju, kar je zaskrbljujoče. Nenazadnje sem le podpredsednik vlade in bi lahko na telefonu bile tudi državne skrivnosti. To je povsem nepremišljena poteza kriminalistov NPU.
Vem, da sem ključna politična tarča tistih, ki hočejo zrušiti vlado za vsako ceno. Potem ko jim je padel v vodo načrt, da me odstranijo s poročilom Računskega sodišča in ko jim tudi poročilo KPK v ničemer ne pomaga pri tem načrtu, sedaj nadaljujejo z zadnjim postopkom, ki se vleče.
Še enkrat bom ponovil, v postopku nabave medicinske opreme nisem storil nič nezakonitega in zato zahtevam, da se vsi postopki pospešijo in mi omogočijo, da si dokončno operem ime, ki so mi ga oblatili zaradi politiziranja nabave v času, ko se je cel svet boril za opremo. Namesto, da se kriminalisti NPU igrajo prek POP TV, naj opravijo svoje delo in postopek bodisi zaključijo ali pa na mizo položijo svoje argumente.
Vir: FB

Mogoče vam bo všeč