Dogodki in prireditveSlovenijaTurizemV fokusu

Oddih v mestu po mojem okusu Prenočite v slovenskih butičnih mestnih hotelih in doživite čar življenja v mestnih jedrih.

Spišite svojo mestno zgodbo

Stopite v čevlje slovenskih meščanov in se zlijte z življenjem v očarljivih starih mestnih jedrih, ker imate vse na dosegu rok. Prebudite se v romantičnih butičnih hotelih, popijte jutranjo kavico v prijetnih kavarnah in se podajte na svoj mestni potep. Raziskujte mestne znamenitosti, odpravite se po nakupih v butične trgovinice ali na obisk bližnjih galerij in muzejev. Prepustite se družabnemu toku in poklepetajte z domačini.

Butične zgodbe stare Ljubljane

Staro mestno jedro Ljubljane  pripoveduje različne zgodbe. Morda vas navduši bogata Plečnikova zapuščina, sanjarjenje ob reki Ljubljanici ali živahen družaben utrip mestne tržnice. Sprehodite se po očarljivih ulicah in se ustavite v butičnih trgovinicah s kristalom, slovenskimi dobrotami in oblikovalskimi izdelki, privoščite si kosilo ali večerjo v kateri od manjših restavracij.

In ko vas premaga utrujenost, poiščite svoje popolno zavetje v izbranih butičnih hotelih v samem središču mesta.

Prebudite se ob zvoku morskih valov

Izgubite se med ozkimi uličicami in slikovitimi beneškimi palačami v središču obmorskega Pirana. Vdihnite vonj po soli, ki že stoletja zaznamuje mesto. Prebudite se s čudovitim pogledom na morje in Tartinijev trg v Art hotelu Tartini.  Začutite umetniško dušo priznanega slovenskega umetnika Jaše, ki jo zaznate v vseh kotičkih hotela.

Obišči stran

Art Hotel Tartini

Memento B&B

Prijetna domačnost sredi mesta najstarejše trte

Drugo največje slovensko mesto Maribor leži na stičišču alpskega in panonskega sveta. To je dom najstarejše vinske trte na svetu. Obiščite znameniti Lent, kjer se vedno nekaj dogaja. Okusite vino Stare trte na svetu in drugih vin iz okoliških vinogradov. Razvajate svoje brbončice s pristno štajersko kuhinjo, prepleteno s sodobno gastronomsko ustvarjalnostjo.

Hotel Maribor

Gentry 11

Male sladkosti življenja v Linhartovem mestu

Pustite se zapeljati očarljivosti starega mestnega jedra Radovljice. Ohranjene meščanske stavbe, prijetna gostinska ponudba na ulici, butične galerije in veličastna graščina, v kateri je čebelarski muzej polnijo srce s prijetno toplino.

Penzion Lectar

Linhart Hotel & Bistro

Foto: Arhiv Actum

Bivajte s starodobniki v Kranju

Imate radi starodobna vozila? Potem morate izkusiti doživetje bivanja v večkrat nagrajenem butičnem Hotelu Actum v Kranju. V hotelu se prepletata namestitev in muzej, saj boste na vsakem koraku našli dele starodobnikov kot razstavne eksponate ali kot del hotelske opreme.

Iz hotela se lahko zapeljete, pardon, odpravite na potep po starem mestnem jedru, kjer lahko obiščete katero od številnih galerij, greste po nakupih v butične trgovinice z domačimi in dizajnerskimi izdelki, se ustavite v kateri od kavarn ali restavracij, v večernih urah pa poiščete svoj najljubši koncert ali zavijete v Prešernovo gledališče.

Obišči stran

 

Zgodovina na sodoben način na Ptuju

Zavrtite časovni stroj in se vrnite v čas Rimljanov, dvornih dam in vitezov ter uglajenih meščanskih družin na Ptuju. Raziščite sledove preteklosti in skrivnostne kotičke najstarejšega slovenskega mesta, kjer je doma kurent.

Obiščite Ptujski grad in se nato spustite do starih mestnih ulic, kjer najdete butični Hotel Mitra. Tu lahko na moderen način začutite duh starih Rimljanov, uživate v sproščenem klepetu v najstarejši kavarni v mestu in zavijete v vinsko klet z vinom, starim več kot 100 let.

Obišči stran

butični hoteli_hotel in restavracija dam

Udobno in gurmansko v Novi Gorici

Mesto mladih, kot radi rečemo Novi Gorici, stoji na stiku dveh vrhunskih vinorodnih območij – Vipavske doline in Brd. Tu so doma vrhunska vina in odlična kulinarika, hkrati pa milo mediteransko podnebje omogoča aktivno raziskovanje okolice vse dni v letu.

Nova Gorica pa se lahko pohvali tudi z restavracijo, ki jo krasi Michelinova zvezdica. Hotel in restavracija Dam, v kateri ustvarja chef Uroš Fakuč, sta odlično zatočišče za gurmane, pa tudi za tiste, ki si želite nekaj sodobnega šarma in ustvarjalnosti. Tu uživajo vsi vaši čuti, naj bo v sobah ali jedilnici.

Obišči stran

buticni mestni hoteli_hisa ancka_slovenj gradec

Butično in udobno s kančkom nostalgije v Slovenj Gradcu

Koroška je zakladnica doživetij – tako neokrnjene narave, bogate z gozdovi, kot mest z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Sprehod po srednjeveškem Slovenj Gradcu vam odkriva številne zanimivosti iz preteklosti in znane meščane, ki so ime mesta ponesli v svet.

Del te preteklosti je tudi več kot 200 let stara meščanska hiša v središču mesta, ki je danes preurejena v butični hotel. Hiša Ančka ponuja prijetno zavetje popotnikom v nadstandardnih sobah in suitah, v restavraciji pa diši po gurmanskih jedeh in picah, pripravljenih v napolitanskem stilu.

Obišči stran

butični hoteli_hotel ajdovec

Hotel z zeleno dušo v Sevnici

Posavje je slovenska dežela gradov. Eden od sedmih grajskih biserov se nahaja tudi v Sevnici, rojstnem mestu nekdanje prve dame ZDA Melanije Trump. Ob gradu najdete grajski vinograd modre frankinje, ki ima v Sevnici in Posavju posebno mesto.

V Sevnici pa se nahaja tudi družinski hotel Ajdovec, ki sledi tako bogati tradiciji kot sodobnim trendom in je usmerjen v trajnost. V hotelski restavraciji ustvarjajo jedi iz svežih, lokalnih sestavin, v kavarni pa poskusite hišno specialiteto – torto Melanija.

Obišči stran

 

Spoznajte čare slovenskih mest na svoj način

Vsako slovensko mesto pripoveduje svojo zgodbo. Raziščite njihove posebnosti in prisluhnite njihovim zgodbam. Prepustite se najbolj nepozabnim mestnim doživetjem.

Mesta in destinacije

Majhna mesta za velika doživetja.

Družinska doživetja v zgodovinskih mestih

Zgodovinska mesta vabijo z zabavnimi družinskimi doživetji.

Po mestu s kolesom

Podajte se na raziskovanje slovenskih mest s kolesom.

Galerije in muzeji

Muzeji in galerije v Sloveniji – zakladnica umetnosti od pradavnine do danes.

Top za gurmane

Odkrijte, zakaj Slovenija postaja vse bolj priljubljena destinacija za gurmane.

Najbolj nenavadna mestna potepanja

Spoznajte slovenska mesta skozi drugačne oči. Pridružite se najbolj nenavadnim vodenim ogledom po njihovih ulicah.

Delite svoj način potepanja po slovenskih mestih

Odkrivajte svoje najljubše kotičke slovenskih mest in ujemite najlepše trenutke in doživetja v fotografske objektive. Delite svoje fotografije in posnetke z #ifeelslovenia in #myway.

No matter the season, the Piran finds a way to shine⁠
⁠
#ifeelsLOVEnia #mojaslovenija #piran #sloveniaculture⁠
⁠
Photo by @maestravisuals.
Autumn by the sea  Tag someone you'd like to take here⁠
⁠
#ifeelsLOVEnia #mojaslovenija #piran ⁠
⁠
Photo by @misogabor
Good day friend - ⁠Have you heard that Slovenia's coastline is just over 42 kilometres long? ⁠
⁠
This is how the sun embraces Piran, one of the most charming towns of Mediterranean Slovenia.⁠
⁠
Summertime will bring us plenty incredible views. ♡⁠ ⁠
⁠
#ifeelsLOVEnia #mojaslovenija ⁠
Radol’ca railway  station . ⁠
⁠
⁠
#ifeelsLOVEnia #mojaslovenija⁠
⁠
Photo by @fest_produkcija for @visitradolca.
vir: https://www.slovenia.info/sl/zgodbe/buticni-turizem-v-mestnih-jedrih?utm_campaign=SI-Okt21-VDM-STORIES-3&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=EN-Oct21-VDM-STORIES-10#

Mogoče vam bo všeč