Mojca Jelenc gre naprej- v Valencio(Foto: ŽKK CC)
EvropaSlovenijaŠportV fokusu

Ob že doseženem napredku: “Mojca Jelenc odhaja k španskemu prvaku in evroligašu Valencii”

Mojca Jelenc (2003, 200 cm) po šestih sezonah v dresu ŽKK Cinkarna Celje odhaja v vrste aktualnega španskega prvaka in evroligaša Valencie.

Jelenčeva je v šestih sezonah v dresu Cinkarne Celje osvojila po 6 državnih in pokalnih naslovov, trikrat pa se je celjskim klubom veselila tudi naslova prvakinje v mednarodni WABA ligi. Ob članskih lovorikah se lahko pohvali še s številnimi naslovi v mlajših starostnih kategorijah, leta 2021 je bila proglašena za najboljšo mlado igralko lige WABA. Bila je MVP kadetskega evropskega prvenstva B divizije leta 2019 in kapetanka takratne generacije kadetinj, ki se je kot prva v zgodovini Slovenije uspela uvrstiti v elitno A divizijo. Novembra 2021 je debitirala v članski reprezentanci Slovenije, za katero je doslej zbrala 6 nastopov.

Slačilnico španskega prvaka bo delila z nekaterimi največjimi zvezdnicami evropske in svetovne košarke kot so: Alba Torens, Alina Aigupova, Kayla Alexander, Stephanie Mavunga, Leticia Romero, Cristina Quvina in mnoge druge.

 

Mojca Jelenc gre naprej- v Valencio(Foto: ŽKK CC)

Mojca Jelenc, Valencia Basket:« Rada bi se zahvalila ŽKK Cinkarna Celje za šest nepozabnih sezon, ki sem jih preživela v knežjem mestu. Hvala za pomoč in zaupanje Damirju Grgiću, Juretu Krajncu, Althei Gwashavanhu, Benjaminu Ograjšku, Urošu Kranjcu, Borutu Kopu in še mnogim neimenovanim, ki so me podpirali in spremljali vsa ta leta. Hvala seveda tudi našim navijačem za glasno podporo na tekmah. Hvaležna sem tudi vsem svojim soigralkam, ki so postale moje prijateljice. Med nami se je spletlo veliko vezi na in izven parketa. Vse so izdatno pripomogle k temu, da sem se razvijala v boljšo igralko in osebnost. Tudi iz Španije bom spremljala, kaj se bo dogajalo v mojem Celju, z željo, da bi čim več žog padlo v koš tekmecev.«

 

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: » Mojca Jelenc je zagotovo ena ključnih košarkaric naše generacije, ki se je že zelo mlada z zlatimi črkami vpisala v zgodovino našega kluba. Ko je prihajala v naš klub smo ji obljubili maksimalne pogoje za delo in napredek, ko bo prerasla našo sredino, pa pomoč pri navezavi stikov z uglednimi evropskimi klubi. Vesel sem, da danes lahko rečem, da nam je dane obljube uspelo izpolniti. Odhod v enega največjih klubov v Evropi je veliko priznanje za Mojco in naš klub, ki se zdaj lahko pohvali že z 19 košarkaricami, ki so po odhodu iz Celja zaigrale v najmočnejšem evropskem tekmovanju – evroligi. Mojci želimo uspešen nadaljnji razvoj in kariero, vodstvu Valencije pa se želim zahvaliti za korektnost pri realizaciji prestopa.«

Uspešna razvojna pot  se nadaljuje

Mojca in njen dosedanji klub  ŽKK Cinkarna  Celje pokažeta in dokažeta  kako se, ob res strokovnem delu in pravilni  športni vzgoji  ter  formiranja osebnosti,  daleč pride. Celjski klub kot takšen pa bo še naprej gradil na vzgoji igralk, ki v nekih kasnejših fazah prerastejo sredino in gredo napredku nasproti, obenem pa nesejo dobro ime slovenske košarke in Celja kot mesto in športno okolje iz katerega izhajajo.

Tej in takšni usmeritvi kluba lahko samo pritrdimo in rečemo le tako naprej.

Vir  in foto: ŽKK CC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa