Sprejem ravnateljev ob njihovem odhodu v pokoj
Lokalnošolstvo in znanje

Ob začetku šolskega leta Celju: »Župan Bojan Šrot sprejel ravnatelje, ki so se z novim šolskim letom upokojili, in njihove naslednike«

Župan Bojan Šrot je včeraj sprejel ravnateljico OŠ Frana Kranjca Danico Šalej, ravnatelja OŠ Ljubečna Martina Groska in ravnatelja II. OŠ Celje Igorja Topoleta, ki so se z novim šolskim letom upokojili. Zahvalil se jim je za njihovo dolgoletno odlično in predano delo v prosveti ter jim zaželel veliko zdravja. Kot je dejal župan, je delo ravnatelja zelo odgovorno, izpostavljeno očem javnosti in polno izzivov, ki jih je treba reševati. Gre za poslanstvo, ki so ga  vsi trije opravljali s srcem, za kar so jim najbolj hvaležni otroci, ki jih bodo zagotovo ohranili v najlepšem spominu.

 

Z današnjim dnem so torej tri osnovne šole dobile nove ravnatelje oziroma ravnateljice. Ravnateljica OŠ Frana Kranjca je Kristina Radoš Janežič, ravnateljica OŠ Ljubečna je postala Helena Verdev, ravnatelj II. OŠ pa je Tomaž Končan. Župan jim je zaželel, da bi spoštovali delo svojih predhodnikov in ga nadaljevali v dobrobit šole ter lokalne skupnosti. Upokojila se je Bernarda Marčeta, ki je bila ravnateljica Ekonomske šole Celje, ki je bila prav tako povabljena na sprejem, vendar se je opravičila.  

Sprejem ravnateljev pri Županu MO Celje

Nikoli doslej se še ni zgodilo, da bi v celjskih osnovnih šolah v enem letu dobili kar pet novih ravnateljev. Do sprememb je namreč prišlo tudi na IV. osnovni šoli, kjer je dosedanjo ravnateljico Katjo Kotnik Vengust z novim šolskim letom zamenjal Robert Pritržnik. Na OŠ Frana Roša je od 25. februarja letos vršilec dolžnosti ravnatelja Vojin Mlinarević. Pred tem je bila ravnateljica Nataša Gajšek Ključarič.

Vane T. Costa

vir in foto: MOC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno