Center Celja z zastavicami kolesarske dirke
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaŠportTurizem

Ob začetku kolesarske dirke Po Sloveniji:«Celje z odlično navijaško kuliso za naj gostitelja dirke«.

Danes se začenja 28. kolesarska dirka Po Sloveniji, v Celju pa že z nestrpnostjo pričakujemo petkovo 3. etapo, ki se bo končala na Starem gradu Celje. Mesto je že povsem v duhu prihajajočega kolesarskega spektakla, Celje letos želi postati naj gostitelj dirke. V petek bo v mestu veljal spremenjen prometni režim, vozniki morajo biti pripravljeni na cestne zapore.

V prizadevanju za naziv naj gostitelja dirke so letos v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje pripravili še več promocijskih aktivnosti in spremljajočih dogodkov kot minula leta.

Na Krekovem trgu v Celju(vtc)

 

Mestno središče je okrašeno s  zastavicami z motivi dirke, na jumbo panojih in v svetlobnih vitrinah so plakati, ki napovedujejo 3. etapo, v rondoje so namestili zelena kolesa, ob trasi proge so nameščeni zeleni krogi z logotipom cilja etape v Celju itn.

 

Na Krekovem trgu je na ogled razstava Celjski peloton, avtorja dr. Boruta Batagelja, o zgodovini kolesarstva v Celju, trg krasi inštalacija, ki so jo ustvarili v Šolskem centru Celje (ŠCC), Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti je s kolesi opremila Savinjsko nabrežje.

Jumbo plakat z vablom na dirko(foto MOC)

38 tisoč gospodinjstvom v Mestni občini Celje in še v enajstih občinah v regiji so že razdeljeni   promocijski letaki, v podobo dirke je  odet eden  od Celebusov, v zeleni barvi, ki je barva majice vodilnega kolesarja na dirki, sveti Stari grad Celje. Pretekli konec tedna je bil odlično  pripravljen Kolesarski dan s Polževo dirko. Prvič je bil  imenovan  ambasador dirke v Celju, to vlogo so namenili celjski športni legendi Tonetu Tislju, ki je bil v zadnjem času na temo dirke in kolesarstva nekajkrat gost na televizijskih in radijskih postajah, Celjski mladinski center in Osrednja knjižnica Celje pa sta z njim pripravila zanimive pogovore. Osrednja knjižnica Celje je pripravila razstavo knjig o kolesarstvu, promociji so se pridružili številni naši zavodi in podjetja.

Foto: ZeleniCE

Tudi letos bo mogoče dirko Po Sloveniji spremljati na Eurosportu in TV Slovenija. Čudoviti posnetki Celja in okolice, naravnih in kulturnih znamenitosti, ki jih opazujemo med prenosom dirke, so odlična turistična promocija Celja in naše regije.

 

 Navijajmo skupaj!

 

Še  lepše doživetje  je  najboljšega kolesarja na svetu Tadeja Pogačarja ter druge slovenske in svetovne ase spremljati »v živo«. Vabimo prebivalce Celja, da z zastavami in navijaškimi rekviziti pridejo ob progo na Starem gradu Celje, Celjski koči in v središču mesta ter pomagajo ustvariti nepozabno navijaško vzdušje. Med 13. in 15. uro bo prost vstop na grad. K sodelovanju pri pripravi navijaškega vzdušja smo povabili tudi vse celjske šole in vrtce.

 

 

 

 

 Ne spreglejte!

Cestne zapore v času etape v Celju

 

V petek, 17. junija bo v delu Celja spremenjen prometni režim. 

 

* Zapore bodo mobilne, izvajala jih bo policija, in začasne s postavitvijo prometne signalizacije. Točne ure spremembe prometnega režima (mobilne zapore) bo določala policija, skladno s potekom dirke. 

 

* Med 13.30 in 15.00 (oziroma do konca prireditve) bo popolna zapora prometa na odseku, kjer bo trasa varovana z ograjami in trakovi in sicer na Ljubljanski cesti, v Prešernovi, Razlagovi in Pleteršnikovi ulici. 

 

* Cesta na grad bo zaprta od 6.00 do 17.00. Cesta bo zaprta zaradi nameščanja ograj ob traso proge. Stanovalcem svetujemo, da za dostop uporabijo cesto iz Zagrada. 

 

* Za potrebe parkiranja vozil organizatorja in tekmovalnih ekip bo med 11. in 17. uro oziroma do konca prireditve popolna zapora Teharske ceste na odseku od Skalne kleti do Polulskega mostu. 

 

* Avtobusnih prevozov Celebusa na linijah na trasi dirke in območju popolnih zapor ne bo med 13.30 in 15.30. 

 

Prebivalce in obiskovalce Celja prosimo za razumevanje in strpnost ter upoštevanje navodil policistov in redarjev. 

vir: moc@vtc

 

 

 

 

Mogoče vam bo všeč