Alkotest 14 6. 2022 foto: PUC
Črna kronikačrna kronikaSlovenija

Poljski tovornjakar krepko »nadelan« vijugal po avtocesti mimo Lopate

Avtocestna  prometna policijska enota dela s polno paro. Tudi včeraj je bilo tako. Od tam prihaja naslednje sporočilo.

Patrulja Specializirane enote avtocestne policije Celje je  včeraj okoli 15.30 ure, na avtocesti izven naselja Lopata, v smeri proti Celju, zaradi nezanesljive vožnje,  ustavila poljskega voznika tovornega vozila. Ker sta policista med postopkom  pri  vozniku  zaznala  očitne  znake  alkoholiziranosti,  sta mu odredila  preizkus  alkoholiziranosti, ki je pokazal,  da je imel 1,07 mg/l  alkohola  v  litru  izdihanega  zraka  oziroma dobri dve promili alkohola v
krvi.

Seveda je tovornjakar, v slogu nekdanjih »jugo kamiondžij« vozil in lepo popival med vožnjo. Samo še kakšna nabodalca bi dodali pa bi bil “užitek” popoln.  Morda jih je bilo pa jih že konzumiral.

Policista sta vozniku odvzela vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo  vožnjo.  V  nadaljevanju  je  bil  priveden na Okrajno sodišče v Celju. Gospod bo imel »naročen« prevoz do poljske meje.

Dodam lahko samo da nekateri, med njimi tudi tovornjakarji iz vzhoda, pa  vozijo po naših cestah in jih uporabljajo za izogibališča in računajo na blagost in tolerantnost pri odmerjanju kazni za prekrške. Upamo samo lahko da bo avtocestna policijska enota kos svojemu delu in delovala enako dobro do vseh  in njihove varnosti.

Vir: puc@vtc

Foto:puc

Mogoče vam bo všeč