Priznanje MČ Slavko Šlander folklorni skupini za petnajsto obletnico
Dogodki in prireditveKulturaLokalnoŽivljenje

O kresi se dan obesi- le volja do plesa in druženja se ne bo ustavila. 15 let folklorne skupine DU Slavko Šlander

Spremljate.  Kmalu bo. Kresna noč.  Ni pa  preteklo malo časa v  delovanju Folklorne skupine Društva upokojencev Slavko Šlander  v Mestni četrti Slavko Šlander v Celju.  Začelo se je leta 2006. Skupina ki je to začela je bila maloštevilna, imela je namreč šest parov.  Začeti ni bilo lahko, menijo. Morali so poskrbeti za vse, od noš do čevljev za ples, jasno da s svojimi sredstvi.   Bile so občasne oscilacije, pa vendarle  vztrajajo.

Delovanje Folklorne skupine pritegne različne generacije

Danes skupina šteje 18 plesalcev ljudska godca in  zakonca Grmek ki sta mentorja vsem članom v  skupini. Ko  se ozrejo nazaj  imajo mnoštvo lepih spominov iz različnih druženj  iz  dvoran v naši širši okolici.  Najbolj pristna je njihova prireditev »O kresi se dan obesi«.

Folklorna skupina DU pri MČ Slavko Šlander

To njihovo delovanje ni bilo neopaženo v naši okolici.  Redni gosti prireditve  so plesalci iz sosednjih Štor.  Mestna četrt je folklorni skupini podelila priznanje za njihovo delovanje ob današnjem jubileju. Prav tako so bili deležni nagrade iz Javnega sklada za kulturne dejavnosti  za delovanje na področju ljubiteljske kulture.

Veliko zanimanje občanov za prireditev

Sam dogodek je bil odlično obiskan.  Ljudje si želijo druženj. Ta del človeških stikov je bil v preteklih dveh letih mnogokrat onemogočen ali okrnjen. Zato pa je toliko večja želja sedaj. Bodite del tega. Danes, jutri, pojutrišnjem. In še vrsto let.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč