Požar v Šentjurju(foto Aleš Petek FB)
Črna kronikaLokalno

Do tal pogorel nekdanji hotel Žonta v Šentjurju. Od udara strele!

Danes zjutraj nekaj minut po polnoči so  na PU Celje bili obveščeni o požaru na objektu bivšega hotela Žonta v Šentjurju pri Celju. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so kraj zavarovali. Požar so pogasili gasilci PGD Šentjur, Lokarje, Slivnica, Dramlje, Ponikva, Kalobje in Prožinska vas. Po prvih ugotovitvah je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo na zapuščenem hotelu, ki je uničil objekt velikosti 60 x 50 metrov. Policisti in kriminalisti so danes, v varnih  razmerah  opravili ogled kraja požara.  Po prvih ugotovitvah v požaru ni bil nihče poškodovan, nastala je materiala škoda.

Pri opravljenem kasnejšem temeljitem ogledu je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi udara strele. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan, nastala je materiala škoda, katera bo znana po naknadnem ogledu kraja in uradni oceni pristojnih služb. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah bodo policisti o požaru obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Kolikor je meni znano,  je pred nekaj  meseci   poslopje tega nekdanjega hotela, sedaj pogorišče,  na dražbi odkupil znan lokalni podjetnik, ki pod svojo »streho« spravlja različne nasedle in propadle naložbe in objekte. Ali bo po tem dogodku začel delati na  revitalizaciji tega dela Šentjurja, še ni znano. Ko bo, boste zvedeli tudi vi.

Vane T. Costa

Vir: puc&vtc

Foto:Aleš Petek/FB

 

Mogoče vam bo všeč