Dogodki in prireditveSlovenijazanimivoŽivljenje

Novoletna poslanica predsednika republike Boruta Pahorja

“Spoštovane državljanke, spoštovani državljani,

nocoj vas nagovarjam z iskreno vedrino in optimizmom. V prihodnjem letu bomo premagali bolezen, ki je tako globoko in grenko zaznamovala to, ki mu končno odštevamo zadnje ure. Zato nas polne upanja močno prevzema neomajna odločnost. Zmagali bomo in okrevali.

Korona virus bosta premagali znanost in človečnost. Globoko smo hvaležni znanstvenikom in neskončno občudujemo prevlado plemenitih človeških vrlin.

Kljub temu je vsakdo med nami v tem letu občutil izgubo. Nekateri so izgubili svojce, najbližje. Z njimi iskreno sočustvujemo.

Žalost in strah sta premagovala dobrota in pogum. Nikoli ne bomo pozabili na tiste med vami, ki se borite v prvih vrstah. Za vedno boste naši srčni heroji.

A tudi okrevanje bo zelo zahtevno in odgovorno delo. Reševati bo treba vse od gospodarskih težav do socialnih stisk ljudi in podnebnih sprememb. Vsestransko okrevanje ne pomeni, da se nujno vrnemo k staremu, temveč je tudi priložnost, da stremimo k novemu, boljšemu, bolj vzdržnemu in pravičnemu. To bi lahko bil zelo ustvarjalen čas. Veselimo se ga.

To leto je posebej preizkušalo našo človeško potrpežljivost. Bodimo še naprej strpni in sočutni. Slovenci imamo toliko razlogov, da med sabo najdemo navdih – tudi v najtežjih trenutkih nas lahko navdušujejo športni, znanstveni in drugi svetovni podvigi naših junakov ter neverjetna solidarnost naših ljudi.

Končno vidimo ciljno črto. Skupaj gremo proti njej. Skupaj jo bomo tudi prestopili, nikogar ne bomo pustili zadaj. Morda bomo morali prav proti koncu dati od sebe še zadnje moči, a naposled bomo uspeli. Za nič na svetu se ne smemo vdati malodušju. Dajmo najboljše od sebe. Bodimo prizanesljivi, pazimo drug na drugega. Spodbujajmo se. Skupaj bomo zmagali in na novo okrevali.

Srečno Slovenija.”

 

vir: https://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/objave/EB0EE6236FD13C35C125864E0043A82E?OpenDocument

 

mib

Mogoče vam bo všeč