Hiša Toma Cruisa Vir: Avaz.ba
SvetzanimivoŽivljenje

Nov trend med bogatimi: Kaj imajo skupnega LeBron, Trump in Shakira?

V svetu hollywoodskih zvezd in svetovno znanih športnikov se je pojavil nov trend – prodaja luksuznih domov.

To so večinoma nepremičnine in nepremičnine, ki jih ne uporabljajo in jih ne potrebujejo, cene pa včasih dosežejo astronomske zneske.

Vendar včasih tudi hiše ne uspejo prodati po ceni, ki so jo postavili najprej, zato so jih prisiljeni znižati.

Eden najnovejših “oglasov” je za nepremičnino, ki jo prodaja Tom Cruise.

Slavni igralec namreč za hišo v Koloradu zahteva kar 39,5 milijona dolarjev.

Kupil ga je leta 1994, zgrajen je bil v gorskem slogu in obsega približno 930 kvadratnih metrov. Na posestvu je tudi gostišče.

Hiša Toma Cruisa
Vir: Avaz.ba

V zadnjem času pa veliko zvezd daje svoje nepremičnine na prodaj.

Tako je nedavno komičarka in voditeljica Ellen DeGeneres napovedala prodajo svojega prebivališča na Beverly Hillsu po ceni 53,5 milijona dolarjev.

Ta nepremičnina ima površino nekaj več kot štiri tisoč kvadratnih metrov. Glavna stavba ponuja 964 kvadratnih metrov bivalnega prostora s petimi spalnicami in devetimi kopalnicami. Ima tudi dnevno sobo, jedilnico, dve kuhinji, družinsko in medijsko sobo, telovadnico in sobo za goste. Glavna spalnica ima 185 kvadratnih metrov.

Tudi zvezdnik filmov “Rocky”, “Rambo” in drugi, Sylvester Stallone, se je odločil prodati svojo hišo na Beverly Hillsu za 110 milijonov dolarjev.

Ta bivalni prostor ima kar 1.950 kvadratnih metrov, ima pa tudi osem spalnic in 12 kopalnic.

Hiša: Jimmy Fallon
Vir: Avaz.ba

Pevka Shakira in njen partner, nogometaš Barcelone, Gerard Pique, sta napovedala prodajo svoje hiše v Miami Beachu za 15,9 milijona dolarjev.

Hiša na obali ima površino več kot 800 kvadratnih metrov, ima šest spalnic in sedem kopalnic. Notranjost je navdihnila kolumbijsko in libanonsko poreklo Shakira, vključuje pa prostor s nargilami in posebej izdelanim pohištvom.

Eden najbolj znanih ameriških komikov in voditeljev, je dal svoje stanovanje v New Yorku na prodaj. Z ženo, filmsko producentko Nancy Juvonen, sta se odločila, da bo cena, za katero bodo prodali svoj tripleks, znašala kar 15 milijonov dolarjev.

Stanovanje ima šest spalnic in pet kopalnic. Par je porabil skoraj pet milijonov dolarjev za nakup prvotnih štirih stanovanj, brez stroškov združitev in prenove, zdaj pa želi prvotno naložbo potrojiti.

Slavni košarkar LeBron James je za 20,5 milijona dolarjev napovedal eno od svojih rezidenc v Brentwoodu v Los Angelesu. Da, obstaja več. Hiša je bila zgrajena v kolonialnem slogu, njena površina pa presega 880 kvadratnih metrov. Na voljo je šest spalnic, osem kopalnic, telovadnica, medijska soba, ogromen bazen, spa …

Hiša: LeBrona Jamesa
Vir: Avaz.ba

In Shaquille O’Neal je svojo hišo v Bell Canyonu v Kaliforniji prodal za 1,85 milijona dolarjev. Dvonadstropna hiša se razprostira na skoraj 500 kvadratnih metrih in je polna različnih umetniških del, vključno z fresko z O’Neillovim likom v pisarni, pa tudi portreti reperjev v dnevnih sobah.

Vendar se slavni Shek tukaj ni ustavil, zato je kmalu zatem za 16,5 milijona dolarjev prodal še eno vilo v Orlandu. Nepremičnina zajema več kot 12.000 kvadratnih metrov v zaprti skupnosti z več kot 200 metri jezerske obale, hiša pa ima kar 12 spalnic. Hiša ima površino več kot 2900 kvadratnih metrov.

Tudi teniška legenda Ivan Lendl se je odločil posloviti od hiše, ki jo je gradil od osemdesetih do leta 1992. Ta rezidenca je res ogromna – površina je kar 1.672 kvadratnih metrov in ima kar 10 spalnic in 15 kopalnic.

Vir: Avaz.ba

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump prodaja hišo na plaži v Palm Beachu na Floridi za neverjetnih 49 milijonov dolarjev.

Hiša ima osem spalnic in osem kopalnic, pokriva pa skoraj tisoč kvadratnih metrov. Dvonadstropna hiša, imenovana “Hiša na plaži”, je bila zgrajena leta 1956. Kako je videti, si oglejte na tej povezavi.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Svet