Stano &Lukašenko( kolaž iz Uniana)
EvropaSlovenijaV fokusu

Norostim ni konca: »Lukašenko napovedal, da se Belorusija pripravlja na vojno«. EU se je odzvala

Bruselj je takoj spomnil  beloruskega voditelja, kdo je pravi agresor na celini. “Evropska unija ni v vojni. Zato se seveda nikomur ni treba bati Evropske unije – samo tistim, ki poskušajo spodkopati spoštovanje mednarodnih pravil, demokracije in človekovih pravic,” je dopisnik Channel 24 citiral Petra Stano .

Po besedah ​​glasno govornika,  je EU tista, ki je prisiljena odgovoriti na grožnjo z vzhoda, in ne obratno. Previdnostne ukrepe izvajamo že od prvega dne ruske obsežne agresije na Ukrajino. Prizadevamo si zagotoviti, da bo Evropa bolje pripravljena na boj proti vsem grožnjam, ki prihajajo od ljudi, kot sta Lukašenko in Putin,« je dejal Stano.

 

Predstavnik EK  je spomnil, da Evropska unija Lukašenka ne šteje za legitimnega predsednika Belorusije, saj je ponaredil rezultate predsedniških volitev leta 2020. Stano je beloruskega diktatorja označil tudi za sokrivca v vojnih zločinih, ki jih je Rusija zagrešila v Ukrajini. Lukašenko predstavlja najbolj iracionalen del te osi zakrnelosti in neuglašenosti s  tokovi  sodobnega časa na Evropskih tleh. In takšnemu neprištevnemu norcu( neschislenemu duraku) v neposredni bližini Evrope je treba pomagati tudi   zizolacijo iz mednarodnih tokov.

 

Lukašenkova izjava o pripravah na vojno

Kot je zapisal UNIAN, so mediji danes razširili izjavo Aleksandra Lukašenka, da se Belorusija pripravlja na vojno. Po njegovih besedah ​​država pripravlja vojaške enote, dobavlja orožje in opremo za povečanje njihove bojne učinkovitosti. Že zdavnaj pa so dali na razpolago svoje ozemlje za dostop ruskim enotam čim bližje ozemlju Ukrajine!?

 

“Ne verjemite nikomur, da se želimo bojevati. Pripravljamo se na vojno, o tem govorim odkrito. “Če hočete mir, pripravite se na vojno” – tega si nisem izmislil. To je zelo pravilno rečeno, « je dejal beloruski diktator.

Tam kjer je  poveljujoči tisti,  ki ga  imajo za delno prištevnega ni za verjeti,  ne njemu in ne tistim katerimi poveljuje(vtc). Prav zato je treba dati prav Poljakom, ki ga kot  prvega soseda, seveda kljub nezaželenosti,  zelo dobro poznajo. Putin ga takšnega kot je pa izkoristi. Do prve priložnosti ko ga lahko zavrže.

Vir in foto: unian&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa