Albert Riera (Foto: Luka Cjuha)
LokalnoSlovenijaŠport

Nogomet: Pilipčuk preteklost, Riera novi trener NK Celja!?

Bomba novica iz Celjskega nogometnega kluba. Vse kaže da je Roman Pilipčuk preteklost za celjski nogomet, pravijo novice iz Sportkulba. Nedavno tega  je iz kluba prišla novica o nesoglasjih »vplivne« skupine starejših igralcev, ki se niso strinjali z vlogo ki jima jo namenja taisti prvi človek »stroke.«

Pa kot kaže kjer je dim je tudi ogenj, tako močen da se je na koncu opekel sam Pilipčuk. Vse zaenkrat e rezultat ne povsem do konca potrjenih informacij. Pa vendar. Celje je  pod Pilipčukom gojilo nogomet, ki ga ne razume razgledan nogometni laik, še manj pa poznavalec. Kot je znano tudi največji absolutist brez  kemije ne »pali« pri igralcih.

Presenečenje je da se omenja kot skoraj zagotovo nov trener, teden pred pričetkom prvenstva, Alberto Riera, Do pred kratkim trener šampionske Olimpije.  Iz katere,  zanimivo, je odšel zaradi nesoglasij  ali kot se drugače rečeno razhajanj okoli koncepta vodenja. Šporni rezultati in odnos  z igralci  je bil na  najvišji možni, pozitivni ravni.

Ni neznano da so  pod tem trenutnim vodstvom NK Celje cilji najvišji, to je naslov v prvenstvu  in preboj  v EU tekmovanja  ter  čim več tekem v  tekmovalnih shemah pod okriljem UEFA.

Valerij Kolotilo(Predsednik NK Celje)

Koliko to velja in drži, zagotovo bo jasno v nekaj dneh, kot je že sedaj jasno da se slovensko nacionalno nogometno prvenstvo začelo zelo kmalu. Valeriju Kolotilu srečno roko pri izbiri in potrditvi in uveljavitvi želje po kvalitetnem vodji  glavnega pogona. Gledalcem pod vodstvu »skoraj potrjenega« Riere pa veliko nogometnih užitkov.

 

Albert Riera (Foto: Luka Cjuha)

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno