PU Celje
Črna kronikačrna kronikaLokalnoSlovenijaŽivljenje

Niti dve leti star otrok umrl v razbeljenem avtu. Kje je tukaj vest?

Danes, okoli 13. ure, so na PU Celje  bili obveščeni, da so v osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo, na območju Policijske postaje Žalec, našli mrtvega otroka.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje še opravljajo ogled kraja dejanja ter zbirajo vsa potrebna obvestila. Preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev smrt iz malomarnosti.

Kot se je še dalo izvedeti, po neuradnih informacijah Po naših neuradnih informacijah gre za dečka, ki ni bil star niti še dve leti. Gre sicer za prvi tovrstni smrtni primer v Sloveniji doslej.  Kljub hitremu posredovanju občana in  nudenju prve pomoči gasilcev PGD Prebold in Sveti Lovrenc ter prihodu helikopterja Slovenske  vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka. Celjski policisti so sporočili, da je bil avtomobil parkiran pred stanovanjsko hišo na območju Policijske postaje Žalec.

Posredovali so tudi gasilci PGD Prebold in Sveti Lovrenc(Foto: PGD Sv. Lovrenc)

 

Policisti znova opozarjamo vse, naj v vročih poletnih dneh, v  zaprtih vozilih nikoli nikogar ne puščajo, tudi če vozilo zapustijo le za čisto kratek čas. Notranjost vozila se ob visokih zunanjih temperaturah izredno hitro segreje in vsako zadrževanje v  zaprtem vozilu je kaj hitro lahko usodno.

Kaj se mora zgoditi s človekom da se takšne možnosti in kasneje okoliščine za nastanek tovrstne tragedije  izključi?

Trkanje na vest nevestnih je jalovo početje. Vedno in redno ob prvem  dvomu ali indicu o neodgovornem ravnanju takšnega starša ali skrbnika  je potrebno ukreniti in ukrepati učinkovito.

Škoda mladega, komajda začetega življenja.

Vane T. Costa

Vir: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč