Dogodki in prireditvekoronavirusTurizemZdravjeŽivljenje

NIJZ- Pred potovanjem v tujino preverite pogoje za vstop v posamezno državo

V trenutnih razmerah, povezanih s pandemijo covida-19, je pomembno, da potniki pred potovanjem v tujino obvezno preverijo pogoje za vstop v državo.

Svetujemo, da potniki Informacije o razmerah in zahtevanih pogojih za vstop v državo preverijo pri tamkajšnjih oblasteh oziroma diplomatskih predstavništvih in konzulatih držav v Sloveniji, na potovanje pa se odpravijo z ustreznimi dokumenti in dokazili. Pomembno je, da preverijo, ali je njihovo EU COVID potrdilo veljavno tudi v državi, v katero potujejo.

Evropska komisija je nedavno sprejela odločitev, da se veljavnost EU DCP potrdil oseb, cepljenih proti covidu-19, s 1. februarjem 2022 omeji na 270 dni. Do takrat, ko bo odločitev poenoteno uveljavljena v celotni EU, pa so režimi med državami različni. Zato se lahko trajanje veljavnosti EU COVID potrdila med državami razlikujejo.

Več informacij v zvezi s prestopanjem meja v državah članicah EU najdete na spletni strani: https://reopen.europa.eu/sl/.


VELJAVNOST COVID POTRDILA V SLOVENIJI


vir: https://www.nijz.si/sl/pred-potovanjem-v-tujino-preverite-pogoje-za-vstop-v-posamezno-drzavo?ct=t(eNIJZ_september2021_COPY_01)

 

Mogoče vam bo všeč