mag. Branko Grims(foto: FB)
Notranje zadevePolitikaSlovenijaŽivljenje

Nezaslišano: “Poslanec Branko Grims tarča grobega fizičnega in verbalnega napada pred Državnim zborom. Napadalec policistom ušel pred nosom.

Danes v popoldanskih urah kot strela z jasnega je priletela  nezaslišana vest. Ob odhodu iz parlamenta v neposredni bližini Maximarketa pri poskusu nemotenega odhoda v garažo pod Trgom Republike je bil napaden poslanec poslanske skupine SDS, mag. Branko Grims.

Kot  je na twitterju   objavil predsednik SDS, Janez Janša, da so bili takrat v neposredni bližini  policisti, ki so napadalca videli, vendar jim je pobegnil. Območje DZ je pokrito z varnostnimi kamerami, zato identifikacija za pristojne ne bi smela biti težka.

Kaj je izjavil poslanec, mag. Branko Grims: “Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu,” je povedal Grims in dodal, da je napadalec pobegnil v smeri Maximarketa v trenutku, ko se je on obrnil, da bi ga prepoznal. Napad je poslanec Slovenske demokratske stranke prijavil policiji, želimo si le, da bo dogodek sprožil tolikšen odziv, kot napad na Niko Kovač. Tudi tokrat je napad posnet na kamere, iz katerih je razvidno, da so poslanca čakali iz zasede in da je bil napad načrtovan.

Da še kar traja čas dvojnih meril in prikrojevanja informacij priča stavčna konstrukcija in sicer: “Nika Kovač  je napadena, mag. Branko Grims bi naj bil napaden, kar na eni strani potencira in postavlja v stanju nedvoumnega, v drugem primeru kjer je stopnja ogroženosti mnogo bolj intenzivna, pa se poskuša prav ta intenziteta in raznovrstnost ter časovno trajajoči napad relativizirati in minimizrati. Dvojni vatli se temu reče.

Skrajni čas da sreča pamet vseh in vsakogar, ki želi sproducirati nevarna stanja s pomočjo posameznih fizičnih napadov in ogrožanje telesne in moralne integritete posameznika in življenje kot tako. Hoja po »britvi« postaja tole insceniranje. Slej ko prej bo padel nekdo na boleči strani te težko obvladljive situacije.

Organi ki varujejo ljudi, premoženje in življenje posameznika  naj izvajajo svoje naloge tako kot je prav, v  kolikor ne, bo v bodoče vse skupaj nekomu ušlo izpod kontrole. Nekontrolirana stanja lahko in tudi zelo verjetno povzročijo škodo ki bo težko merljiva in nepopravljiva.

Poziv k strpnosti je prvi korak k temu. Upošteva naj ga vsak ki ima zdrav razum.

Vane T.  Costa

Vir: twitter in izjava

foto: FB

Mogoče vam bo všeč