KolesCE tudi v Šmartnem v Rožni dolini
LokalnoSlovenijaŽivljenje

KolesCE se širi v primestna naselja, prva nova postaja v Šmartnem v Rožni dolini. Bolj zdravo, športno in hitreje do mesta.

Mestna občina Celje nadaljuje s širjenjem sistema javne izposoje koles KolesCE tudi v primestna naselja, da bi ga približala kar največjemu številu občanov. V teh dneh je bila v Šmartnem v Rožni dolini postavljena prva od štirih predvidenih novih postaj. V sistem je bilo ob tem dodanih še 10 novih koles, od tega štiri električna.

Do predvidoma 10. novembra bodo nove postaje Kolesca zaživele še v Škofji vasi (nasproti gostilne Medved), v Trnovljah (nasproti sedeža Krajevne skupnosti Trnovlje) in na Lopati (pri avtobusnem postajališču pred razcepom za Galicijo). Na platojih na teh postajah je pet stojal za najem in vračilo kolesa.  Vrednost naložbe znaša 72.467 evrov.

Po širitvi sistema KolesCE s štirimi omenjenimi postajami bo v sistemu že 39 postaj in 231 koles, od tega je večina električnih.

Šmartno v Rožni dolini dobilo prvo postajo KolesCESistem KolesCE ima v Mestni občini Celje po zadnjih podatkih že več kot 14 tisoč uporabnikov.  Možnosti za širjenje in povečane števila uporabnikov je.  Občanke in občani Celja in okoliških krajev s povečanjem uporabe KolesCE-ja pravzaprav skrbijo za svojo vitalnost  tudi v svojih poznih letih. Kaj bi boljšega, živeti bolj zdravo, in bolj dolgo  pa še okolje je nedotaknjeno in  na razpolago vsem.

Vane T. Costa

Vir in foto: moc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno