Vir: Avaz.ba
EvropakoronavirusV fokusuVeč

Nemčija zaradi novih sevov koronavirusa zapira mejo z Avstrijo in Češko !!

Nemčija namerava ta vikend uvesti mejne kontrole in omejitve potovanja iz Avstrije in Češke zaradi zaskrbljenosti zaradi širjenja novih, bolj nalezljivih sevov koronavirusa.

Nemška dežela Bavarska in Saška sta zvezno vlado pozvali, naj vzpostavi mejni nadzor z dvema sosednjima državama, je v četrtek dejal bavarski premier Markus Soeder.

Mutacijske regije

Notranji minister Horst Seehofer je dejal, da bo nadzor začel veljati v noči na soboto in da sta ga odobrila kanclerka Angela Merkel in podkancler Olaf Scholz.

“Menimo, da je treba obe državi razglasiti za mutacijski coni,” je novinarjem v Münchnu dejal Soeder.

Sihoferjevo ministrstvo se je odločilo, da bo 14. februarja uvedlo mejne preglede z Avstrijo in Češko, da prepreči vstop virusa v Nemčijo, poroča Bloomberg.

Nemčija je v pripravljenosti zaradi hitrega širjenja sevov, saj poskuša postopoma znova odpreti največje evropsko gospodarstvo. Merklova je že v četrtek opozorila, da bodo agresivne mutacije prej ali slej imele prednost v državi in ​​grozile, da bodo uničile napredek pri spopadanju s pandemijo.

Epicenter novega seva na Tirolskem

Ta poteza bi sledila avstrijskim korakom za boj proti tirolski pandemiji. Ljudje bodo predmet obveznega testiranja, če bodo želeli zapustiti alpsko provinco, ki leži med Nemčijo na severu in Italijo na jugu.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa