Vir: Avaz.ba
Evropakoronavirus

Nemčija namerava povečati lastno proizvodnjo cepiv

Nemški minister za zdravje Jens Spahn je dejal, da načrtujejo povečanje domače proizvodnje cepiv proti  koronavirusu, razvitih na nemških tleh. 

“Vse delamo skupaj z “BioNTech” in “Pfizer”, tako da bomo lahko ustanovili dodatne proizvodne zmogljivosti tukaj v Nemčiji” – je dejal Spahn za izdajatelja televizijskega programa ZDF.

Do februarja ali marca

Kot je dejal, je cilj do februarja ali marca začeti s proizvodnjo cepiv v obratu v Marburgu v nemški provinci Hessen.

Nemška družba BioNTech je tovarno že prevzela od švicarskega farmacevtskega giganta Novartis, vendar pravi, da jo je treba nekaj spremeniti, preden se lahko začne proizvodnja, so sporočile agencije.

Spahn je zavrnil zahteve po večji hitrosti in dejal, da proizvodnje cepiv v nekaj tednih ni mogoče pospešiti po lastni volji.

Medtem nemški inštitut za nadzor bolezni Robert Koch (RKI) v dveh dneh pričakuje zanesljive podatke o tem, ali cepivi “BioNTech” in “Pfizer” delujejo proti mutiranemu sevu, za katerega domnevajo, da izvira iz Britanije.

“Glede na do zdaj razpoložljive podatke se zdi, da bi moralo cepivo še naprej delovati” – je dejal Thomas Mertens, predsednik Stalnega odbora RKI za cepljenje proti ZDF.

Komentarji se pojavijo dan po tem, ko so imeli deli Nemčije prvi dan množične kampanje cepljenja težave. Nadaljevali so v bavarski regiji Zgornja Frankonija, kjer so zabeležili težave s shranjevanjem cepiva v hladilnikih pri minus 70 stopinjah.

Povzeto po Avaz.ba

Avtor:L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa