Vir: Politikis.si
koronavirusPolitikaSlovenija

[Ne dostojni novinar] Urednik Večera obtožil Mateja Tonina, da smrti v DSOjih izkorišča za politikanstvo

Matija Stepišnik urednik Večer je obtožil Mateja Tonina politikanstva na račun smrti. Stepinšek je zapisal:

Uspelo mu je nemogoče, @MatejTonin se hvali, da je sedaj v DSO dovolj prostora. Potem ko je njegova vlada zavozila 2. val, ki se je iztekel brutalno statistiko smrti. Boga (razen Janše) ni, v imenu politikantstva je dovoljeno /reči/ vse.

“Naš minister je razpisal 1000 novih postelj, levica jih je v 10 letih uspela 300.” Koliko postelj, ki so razpisane, so izpraznile kovid-smrti? Koliko? To so že nove postelje? Niso. Damage control spinanje je tvoje. Tonin je te postelje sam privlekel v duel z Mescem.

Matej Tonin mu je seveda takoj odgovoril:

.@MatijaStepisnik? To, kar berem v zadnjem času je čisti politični aktivizem, ki se resnemu novinarju ne pritiče. Vsi, ki vsaj malo poznajo področje vedo, da sem govoril o razpisu za nove kapacitete. Zakaj bi razpisovali koncesijo za obstoječe? Kam je šlo neodvisno novinarstvo?

Ne pritiče se dostojnemu novinarju, da me obtoži, da sem hotel iz tragičnih smrti kovati politični dobiček. Grozna je že misel, da na to sploh pomisli. Še posebej ker več kot 10 let pozna moj diskurz in ker bi kot novinar moral poznati ključne projekte MDDSZ.

Znano dejstvo je, da Večere tone v pozabo zgodovine in vedno znova išče načine, kako bi postali spet zanimivi. Žal je že dolgo jasno, da so politični aktivisti levih opcij in se posložujejo podlih načinov sporazumevanja.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč