Vir: Avaz.ba
ZdravjeŽivljenje

Namesto dragih krem ​​za suho kožo uporabite mandlje in jogurt

Pozimi je koža suha in nagnjena k razpokam in draženju zaradi pomanjkanja vlage. Zato je nega kože pozimi zelo pomembna, da ostane zdrava, mehka in sijoča. Večina od nas običajno kupuje kreme za telo in obraz, ki so pogosto zelo drage. Namesto tega lahko kožo nahranite s pomočjo sestavin, ki jih že imate doma.

Jogurt – jogurt nanesite na kožo katerega koli dela telesa in ga držite 20 minut, da začne učinkovati. Nato sperite z mlačno vodo. Jogurt je bogat s cinkom, ki kožo pomirja in v zimskih mesecih ohranja zdravo in mehko.

Olivno olje – Dva rumenjaka zmešajte z dvema kapljicama olivnega olja. Mešajte, dokler se ne kombinira. Mešanico nanesite na obraz in jo držite 20 minut. Nato sperite z vodo. Oljčno olje je bogato z vitaminom E in K, rumenjak pa kožo neguje. Z uporabo te maske za obraz dvakrat na teden bo nega kože pozimi zelo enostavna.

Avokado in med – polovico avokada zmešajte z dvema žlicama medu. Mešanico nanesite na obraz. Držite ga 20 minut, nato sperite z vodo. Avokado in med sta odlična sestavina za hidracijo in pozimi pomagata pri zdravljenju kožnih težav.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Zdravje