Janez Janša Predsednik Vlade Republike Slovenije
EvropaPolitika

Ne prezrite: “Najnovejši »Grešni kozel« Bruslja (Komentar v švicarskem Die Weltwoche-ju 7. julij 2021 )”

Če verjamemo evropski politični eliti, je pravkar(takrat) ta( grešni kozel) prevzel predsedstvo EU Sveta.  Kdo je Janez Janša, polarizirajoči ljubljenec Slovencev?

Slika, ki jo EU- komisija in njej naklonjene vlade, stranke in mediji o slovenskem predsedniku vlade predstavljajo, niso nič  boljše kot te od njegovega madžarskega prijatelja Viktorja Orbana.

Kot rečeno,  v EU, temu možu( Janši) ne sme nuditi” nikakršnega odra za njegovo z zaničevanjem polne demokratične retorike “. Tako svari EU parlamentarka, vicepredsednica Katarina Barley( nemška levičarska stranka SPD).

On bi naj bil ” desni populist in Trump- Fan”(ARD 1. nemški TV program), ki” osnovne vrednote Unije tepta”(Welt”) in želi medijem dirigirati( Standard).

Komaj kakšen od kritikov Janše zna slovenščino, le malo jih pozna Slovenijo iz lastnega pogleda.

Informacije dobivajo iz slovenske leve scene( beri opozicije!).

Poznajo metode od sankcij naprej, ki so pred dvema letoma” obesili” proti avstrijski črno- modri koaliciji. Po Jaroslawu Kaczyinskemu, Wolfgangu Schüsslu in Viktorju Orbanu, je zdaj na vrsti Janez Janša.

Vsi trije so si upali upreti EU diktatu in braniti svojo nacionalno suverenost.

Pri Janši je se dodatek, da Slovenija vodi v drugem polletju Predsedstvo EU Sveta.

Ne gre več le za” motnjo” Orbana, temveč zato, da” politiki podobnega tipa” tudi v drugih državah naraščajo.

DVA DNI  MED MRLIČI

 Janez Janša je sodil med ključne figure demokratičnega obrata v nekdanji jugoslovanski razdeljeni republiki, ki je vodil v samostojno državo.

1988 je bil novinar in obrambni strokovnjak pred enim vojaških sodišč, ki ga je obsodilo( za zaprtimi vrati) zaradi” veleizdaje” na 18 mesecev zapora. On si je drznil zlomiti komunistični tabu in kritizirati JLA!

Zaradi te obsodbe je prišlo do upora med ljudstvom, dvignil je na noge maso, množico  državljanov v boju za  demokracijo in suverenost, ki je končno uničil politični monopol komunistov in državo popeljal v samostojnost.

Toda resnična sprememba elit, žal  se ni zgodila. Pod imeni liberalcev in socialdemokratov so se vrnili komunisti na oblast. Niso se le bali, da bodo za svoje privatizacije obsojeni, šlo jim je za to, da zločini Tita nikoli ne bodo obsojeni.

Več kot 600 množičnih grobišč  so bili odkriti s strani kompetentne strokovne  komisije, ki je bila seznanjena o zločinih in terorizmu komunističnih partizanov.

Na ” killing fields”(poljih smrti-moriščih) Tita v Sloveniji je bilo100000 ustreljenih, s sekirami in lopatami pobitih, v gozdovih zakopanih ali v grobovih, globokih luknjah, vrženih  v prepade.

14000 je bilo Slovencev, 20000 nemskih vojakov in sorodnikov nemške manjšine. 10.000 Hrvatov, pa med njimi tudi Srbi, Črnogorci, Italijani in Madžari.

Janez Janša izhaja iz katoliške, kmečke družine. Njegov oče je pripadal protikomunističnim Domobrancem.

Oče je 1945 leta zbežal čez hribe na Koroško, kjer so ga Angleži internirali in s tisoč drugimi Slovenci” lifrali”, izročili  Titu!

V Kočevskem Rogu je preživel s samo tremi kameradi masovno streljanje. Dva dneva je ležal med mrliči v” grabnu”,  dokler se ni osvobodil in zbezal.

Okolje severno od Ljubljane, kjer je 1958 rojeni Janez odrasel ,je bilo hudo revno. Veljalo je za” belo cono”, ki je bila v vseh pogledih zapostavljena.

NESLANA, NEUMNA OBSODBA

Kot na Poljskem in Madžarskem se levica v Sloveniji z vsemi sredstvi upira čiščenju sodstva.

Komunistični sodniki in državni tožilci so lahko nemoteno obdržali svoje kariere( in stolčke).

Tri tedne pred parlamentarnimi volitvami 2014, je Janša znova pristal v zaporu. Smešna sodba se je glasila, da je ob nedoločenem času, na nedoločenem kraju in na nedoločen način sprejel ponudbo denarja, v nedoločeni višini, da mu finski koncern orožja Patria da, dovoli  ugodno prodajo. Janša je bil za to obsojen na 2 leti zapora.

Rdeče vezi so prišle do Višjega sodišča. Sele na Ustavnem sodišču jim je spodletelo, to ga je popolnoma rehabilitiralo.

Janša je bil 2x obrambni minister. Šele v marcu 2020,  je ponovno postal predsednik vlade.

Njegovi nasprotniki upajo, da bo nestabilna 4- strankarska koalicija, ki vodi EU svet, padla. Morda. Evropska komisija bo pripomogla, da se to zgodi.

P.S.

Ta človek,  Janez Janša, predsednik Vlade Republike Slovenije, ki ga  evropska  levosučna medijska scena, seveda ob izdatni, izdajalski in neresnične ter zlobni pomoči taistih levosučnih aktivističnih  pomagačev in t.i. novinarjev iz Slovenije, se bori mnogo bolj uspešno od prenekaterega evropskega predsednika vlade, vodi EU Svet in utrjuje samozavestno držo Slovenije na mednarodni sceni. Po štirih mesecih  je vodenje več kot uspešno, suvereno. Takšno kot mora biti in kot pritiče vodenju s strani politika njegovega kalibra(VTC).

Karl-Peter Schwarz,   upokojeni nekdanji dopisnik FAZ. objavil v  Weltwoche nr: 27/2021, 07.07.2021

Prevedla:  Maja  Schelker-Zürich

Pripravil za objavo: Uredništvo

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa