Gospodarstvoosveščanje potrošnikovSlovenijaŠportTurizemV fokusu

Nacionalna kampanja Moja Slovenija letos s prilagojenim nagovorom »Vzemi si čas«

STO – slovenska turistična organizacija – v sodelovanju ključnimi partnerji nadaljuje aktivnosti, s katerimi prebivalce naše dežele vabi k dopustovanju v Sloveniji. Ključne komunikacijske aktivnosti na domačem trgu so tudi letos združene pod osrednjo vseslovensko motivacijsko kampanjo Moja Slovenija. Slovenija je edinstvena in trajnosti zapisana destinacija, ki navdušuje z raznolikimi možnostmi za aktivne počitnice. Ste že vnovčili turistične bone? »Vzemite si čas. Za raziskovanje. Moja Slovenija.«

Nacionalna kampanja Moja Slovenija letos s prilagojenim nagovorom »Vzemi si čas«

V letošnjem letu je STO v nacionalni kampanji Moja Slovenija prilagodila naslov v kreativni rešitvi iz »Zdaj je čas« v »Vzemi si čas« in s tem še bolj neposredno nagovarja in navdušuje prebivalce naše dežele za oddih v Sloveniji ter vzpodbuja prenočitve in potrošnjo domačih gostov.

Slovenija ponuja raznolike aktivnosti tako v naravi, kot tudi zdraviliščih, kulturnih ustanovah, v mestih in na podeželju, prav vsakdo si lahko ustvari nepozabne počitnice. Le čas si mora vzeti. Navdihujoče ideje za raziskovanje Slovenije najdete na spletni strani www.slovenia.info in destinacijskih spletnih straneh širom Slovenije.

Samo še do 30. junija je čas za unovčenje bonov za izboljšanje gospodarskega položaja v turizmu – t. i. turističnih bonov, in tudi bonov za izboljšanje gospodarskega položaja v potrošnji v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi – t. i. bonov21.

Na posebni strani kampanje Moja Slovenija poleg priporočil za varen oddih najdete tudi navdihujoče informacije o slovenski turistični ponudbi. Ponudbe predstavljajo obogatitveno vsebino, ki obiskovalcu spletne strani podajajo konkretne predloge za preživljanje kratkih in daljših počitnic pri ponudnikih turističnih kapacitet in storitev.

Tedenski prispevki slovenskih medijev

Ne spreglejte prispevkov slovenskih medijev, ki se kampanji Vzemi si čas. Moja Slovenija pridružujejo v koprodukcijskem sodelovanju. V tedenskih oddajah in reportažah raziskujejo bolj ali manj znane slovenske destinacije, iščejo ideje za zelen, varen in aktiven oddih ter z nagradnimi igrami spodbujajo prebivalce naše dežele k aktivnemu dopustovanju doma.

Na lepše

Ekipa tedensko išče aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Za vse, ki turizem živite in delate. Oddaja je na sporedu vsak petek ob 21.25 na TV Slovenija 1.

Ta teden je bila ekipa oddaje Na lepše je na prazniku špargljev, ki že pol stoletja predstavljajo pomembno identiteto destinaciji Miren-Kras. Udeležili so se nenavadne večerje v kraškem podzemlju Krompirjeve jame na nekdanjem zaledju Soške fronte in tekli po trasi Alpe Adria Trail v okolici Kranjske gore. Izpostavljajo projekt Okusi Bele krajine, skozi katerega se že sedem let povezujejo gostinci, vinarji, kmetje in ostali lokalni dobavitelji. Za konec pa še reportaža iz šestih Zelenih dnevov slovenskega turizma, ki predstavlja osrednji dogodek s področja trajnostnega turizma pri nas. Letos so bili v ospredju odpadki v turizmu in zmanjševanje njihovega ogljičnega odtisa v okolju.

Zamujene vsebine pa si lahko pogledate v arhivu oddaj na povezavi.

Planet na obisku

Kampanji Moja Slovenija se tudi letos pridružuje Planet TV.  Vsak četrtek ob 18.30 lahko na Planet TV spremljate Evo Cimbolo, ki v oddaji Planet na obisku predstavlja počitniške ideje za kakovostno preživljanje dopustniških dni v naši državi. V oddaji išče aktivnosti in skrite kotičke destinacij, spoznava turistične delavce, se navdušuje nad kulinaričnimi posebnostmi ter kulturnimi aktivnostmi, wellnes in spa ponudbo ter zanimivimi prenočitvenimi kapacitetami.

Ta teden so raziskovali Cerkno, ki je prepoznavna kot “outdoor” destinacija, veliko aktivnosti pa je namenjenih tudi družinam in najmlajšim.

V sklopu oddaj Planet lahko sodelujete tudi v nagradni igri, ki poteka v oddaji in na FB strani Planet TV, nagrade pa podarjajo turistični ponudniki na destinaciji.

Vabljeni k branju člankov in ogledu zamujenih prispevkov na Siol.net, kjer sta preverite ponudbo v Kopru – kjer nikomur nikoli ni dolgčas in obiščite Ptuj – staro mesto novih doživetij.

Moja Slovenija

Ta teden so se začela tudi predvajanja nove sezone prispevkov Moja Slovenija v sodelovanju z medijsko hišo PRO PLUS. Kratki prispevki s Špelo Jereb so na sporedu vsak torek ob 18.50 na POP TV pred osrednjo informativno oddajo 24ur in ob četrtkih ob 17.50 na Kanalu A pred oddajo Svet na Kanalu A.

Za začetek so raziskovali skrite kotičke Dolino Soče in njeno raznoliko ponudbo za aktivni oddih.

naPOTki

Kampanjo Moja Slovenija od začetka podpira tudi Prvi program Radia Slovenija. V rubriki naPOTki spodbujajo poslušalke in poslušalce, da nastavijo navigacijo na (ne)znane koordinate in se z napotki opremimo za pot po Sloveniji. Že 7. sezona je posvečene 12 statističnim regijam. Znotraj posamezne regije predstavljajo zanimive občinske grbe in zgodbo, zgodovino ter kulturo kraja.

Vsako nedeljsko jutro ob 6.45 na Prvem na Radiu Slovenija. Ne pozabite se naročiti tudi na podkast naPOTki, ki ga najdete v mobilni aplikaciji. Več si lahko preberete na povezavi.

V sklopu reportaž poteka tudi nagradna igra, v sredinih jutrih zastavljajo nagradno vprašanje s tedenskimi promocijskimi nagradami I feel Slovenia in glavno končno glavno nagrado –  vikend paket za 2 osebi zajtrkom in večerjo v Hotelu Histrion, St. Bernardin resort Portorož, ki jo podarjajo Sava Hotels&Resorts.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/19774-nacionalna-kampanja-moja-slovenija-letos-s-prilagojenim-nagovorom-vzemi-si-cas?utm_campaign=si-june22-pr-tta-21&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-june22-pr-tta-21#

Mogoče vam bo všeč