Islamski džihad(Foto: Reuters)
SlovenijaSvetV fokusuvojna območja

Na Zahodnem bregu v Izraelu ubit eden od vodij lokalnega Islamskega džihada

Izraelski vojaki so danes zjutraj v Tubasu,  na okupiranem Zahodnem bregu ubili poveljnika palestinskega islamskega džihada, poročajo palestinski mediji, povzema MIA..

Ministrstvo za zdravje lokalnih palestinskih oblasti je sporočilo, da so bili med spopadi na mestu in v bližnjem taborišču Farah ubiti trije Palestinci.

Eden od ubitih je bil identificiran kot 26-letni Muhammad Daraghmeh, soustanovitelj lokalne veje Islamskega džihada v Tubasu na severnem Zahodnem bregu. Vojaško krilo Islamskega džihada je potrdilo, da so bili vsi ubiti člani te skrajne organizacije.

Nasilje na Zahodnem bregu se je okrepilo od začetka izzvane  vojne med Izraelom in Hamasom v Gazi 7. oktobra, ko so Hamasovci  raketirali naselja v Izraelu in napadli kibuc v bližini lokalne meje med Gazo in Izraelom. »Opogumljeni« od zločinskega početja svojih islamskih “bratov”  v Gazi,  so  Palestinci in Islamski džihad stopnjevali  svoje teroristične aktivnosti  tudi na nekoliko mirnejšem Zahodnem bregu.  To da se na takšen način ne doseže nič ali zelo malo, kaže tudi današnje redčenje vrst Islamskega džihada na Zahodnem bregu. Vse to početje je največ na škodo samih Palestincev, ki jih ni malo in ki se ne strinjajo  z akcijami vojaških kril njihovih političnih strank.

Slej ko prej bodo ugotovili da ne bodo nikoli do konca spodkopati obstoj Izraela.

Vane T. Costa

foto: Reuters

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija