GospodarstvohranakulinarikaSlovenijaTurizemV fokusu

Na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor so ponovno dobili ambasadorja

Na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT) so na 11. tradicionalni prireditvi, ki je potekala 2. junija 2022  razglasili Tristana Romiha za novega Ambasadorja gostoljubja in Uršo Fornazarič za novo Ambasadorko dobrega počutja – najbolj obetavna bodoča strokovnjaka s področja gostinstva in turizma ter velnesa. Letošnjo prireditev so zasnovali pod sloganom »Za boljši jutri« in tako z usmerjenostjo v prihodnost krepijo kadrovsko vzdržnost poklicev na področju gostinstva, turizma in velnesa.

VSGT Maribor dobila nova ambasadorja

AMBASADOR VSGT je tradicionalna prireditev na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor, kjer strokovna žirija med nominiranimi študenti razglasi najbolj obetavnega bodočega strokovnjaka s področja gostinstva in turizma ter velnesa. Naziv AMBASADOR pridobi študent, ki je glede na različne izborne kriterije še posebej izstopal v svoji generaciji glede strokovnega dela, prav tako pa je izkazoval osebnostne lastnosti, ki omogočajo povezovalno vzdušje za aktiven študij.

Glede na dva študijska programa, ki ju izvajajo na VSGT, se podeljujeta dva naziva, in sicer »AMBASADOR GOSTOLJUBJA« na študijskem programu Gostinstvo in turizem in »AMBASADOR DOBREGA POČUTJA« na študijskem programu Velnes. Nominiranci predstavljajo vzor tako na področju študijskih uspehov, sodelovanja na domačih in mednarodnih projektih in tekmovanjih, vpetosti v dejavnosti lokalnega okolja in so na voljo za pomoč oziroma tutorstvo tudi kolegom študentom.

Nominirance in obiskovalce so nagovorili g. Martin Jezeršek, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo in prejemnik naziva Ambasador gostoljubja 2008, mag. Nataša Kranjc, generalna direktorica direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih in Ilona Stermecki, v.d. direktorice STO.

Nominiranci za naziv »AMBASADOR GOSTOLJUBJA 2022« so bili Gaj Herman, Nives Kovačič, Nuša Prejac, Tristan Romih, David Tovornik in Ana Zevnik, nominiranki za naziv »AMBASADOR DOBREGA POČUTJA 2022« pa Urša Fornazarič in Ula Vrečko.

»AMBASADOR GOSTOLJUBJA 2022« je postal Tristan Romih, ki je poleg izjemno uspešnih nastopov na mednarodnih tekmovanjih in odličnega odnosa do stroke prejel tudi največ podpore med študenti. Naziv »AMBASADOR DOBREGA POČUTJA 2022« je prejela Urša Fornazarič, študentka, ki velneško filozofijo z veliko vnemo širi skozi svoj način življenja ter širše.

Letošnjo 11. prireditev so na VSGT zasnovali pod sloganom »Za boljši jutri«, saj svoj pogled usmerjajo v prihodnost, ki je nujno trajnostna tako s socialnega, ekonomskega, digitalnega ter okoljskega vidika. Z usmerjenostjo v prihodnost krepijo kadrovsko vzdržnost poklicev na področju gostinstva, turizma in velnesa, ki je danes pomembnejša kot kdaj koli prej.

Bivši diplomant in tudi sam Ambasador gostoljubja, g. Martin Jezeršek, je izpostavil svoj pogled na prihodnost poklicev v gostinstvu in turizmu ter pomembnost prispevka VSGT Maribor pri izobraževanju in pridobivanju novega, mladega in kreativnega kadra v turizmu.

Prireditev se umešča ob bok trajnostni naravnanosti VSGT Maribor ter poudarja pomen družbene problematike, aktualne na področju gostinstva, turizma in velnesa. Skupaj tako opozarjamo na problematiko kadrovske podhranjenosti sektorja, ki ji bo nujno sledila ekonomska, okoljska in socialna nevzdržnost, v kolikor za boljši jutri ne bomo skupaj poskrbeli že danes.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/19840-vsgt-maribor-dobila-nova-ambasadorja?utm_campaign=si-june22-pr-tta-22&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-june22-pr-tta-22#li=MA1-a96fc31bc305ef0be2fa0564d29a9411&cs=MA1-8270589b0d5233a19f5bb1c78e832b3c

Mogoče vam bo všeč