Zasežene tablete ekstazi(Foto: PUC
Črna kronikaLokalnoNotranje zadeveSlovenijaV fokusu

Na območju Dobrne zasegli nekaj manj kot 8 kilogramov ekstazija, pri tistem ki je bil mesec prej imel v posesti kokain. Čaka ga »dolg« dopust!

Pred slabim mesecem dni so policisti poročali o 33-letniku z območja Žalca, pri kateremu so pri hišni preiskavi našli in zasegli dobrega pol kilograma kokaina. 33-letnika so takrat  s kazensko ovadbo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi  drogami  privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

 

V nadaljevanju preiskave so celjski kriminalisti hišno preiskavo opravili še na območju Dobrne, v objektu, za katerega so prišli do podatkov, da ga je prav tako  uporabljal  taisti 33-letnik.  V objektu so prišli do nekaj manj kot 8 kilogramov prepovedane droge ekstazi (MDMA ), ki so jo seveda zasegli.   S zaseženo drogo bi  pri prodaji na drobno  »pridelali«  okoli 75.000 €.

 

Ekstazi(Foto: PUC)

33-letnika, ki je trenutno v priporu, bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi  drogami. Za omenjeno kaznivo dejanje mu  grozi  kazen zapora od enega do desetih let.

»Lepa« zagrožena kazen, po kateri bo seveda prišel ven kot povsem »drug« in drugačen človek. Lahko postane pisec knjig ali konča kakšen faks na »daljavo«.  Zagotovo pa bo proti svoji volji  oddaljen od dosedanjega  vira »zaslužka«.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč