Foto: NPU(Nacionalna policija Ukrajine)
Evropavojna območja

Množično obstreljevanje Ukrajine: “Nacionalna policija je spregovorila o številu mrtvih in ranjenih. Raketni napad je ubil najmanj 10 Ukrajincev.”

Danes  10. oktobra 2022,  se je zgodil  obsežen ruski raketni napad na Ukrajino ubil najmanj 10 ljudi, približno 60 pa jih je bilo ranjenih,  je izjavila tiskovna predstavnica nacionalne policije Maryana Reva v oddaji nacionalnega »teletona«.

 

“Če govorimo o celotni Ukrajini, potem so bili zadetki poleg Kijeva zabeleženi v 14 drugih regijah države. Skupno lahko zdaj govorimo o desetih mrtvih in približno 6 ducatih ranjenih po vsej Ukrajini kot posledica udarcev ruskih raket,« je dejala Reva.

Po besedah ​​tiskovne predstavnice  Nacionalne policije policisti delajo na terenu, da bi pomagali ljudem in zabeležili vse posledice vojnih zločinov Ruske federacije. Policisti delajo vse, da zagotovijo čim večjo varnost ljudi.

 

Hkrati apelirajo na vse državljane: »Ne zanemarjajte signalov za zračni napad. Današnje jutro je pokazalo, kako pomembno je upoštevati disciplino, vsa priporočila, ki jih daje vlada. Zato morate ob prvem alarmu za zračni napad pojdi dol v zavetišče, ker je to stvar tvojega življenja in zdravja,« je dodala Reva. Policijska predstavnica  je opozorila, da je to jutro potrdilo, da je Rusija res teroristična država.

 

“Ker so bili vsi ti množični napadi usmerjeni proti civilnemu prebivalstvu, proti objektom kritične infrastrukture. V nekaterih naseljih ni oskrbe z elektriko. Vidimo, da v tako težkem hladnem obdobju Rusija dela vse, da uniči življenja civilnega prebivalstva v Ukrajina,” – je povzela tiskovna  predstavnica  NPU.

 

Raketni napad na Ukrajino

Ruski okupatorji so 10. oktobra zjutraj uprizorili množično granatiranje ukrajinskih mest. »Leteče pošiljke« so bili  deležni v središču Kijeva, Vinnice, Lvova, Kirovograda, Nikolaeva, Ternopila, Žitomirja in drugih regij.

 

Ruski diktator Vladimir Putin je priznal napad na ukrajinska mesta in kritično infrastrukturo. Ukrajini je zagrozil z novimi udarci, pravzaprav je priznal, da je jutranji teror ukrajinskih mest povezan z razstrelitvijo Krimskega mostu.

Z današnjim dnem je Putin dokazal  in potrdil svojo zločinsko in protičloveško naravo in karakter.  Že sedaj in za lep čas je stigmatiziral Ruse  in rusko državo. Tisto česar so se »bali”, da jim bodo drugi spodkopali državo in ureditev, so naredili sami.  Dokončno so postali država avtokrata in spodbujevalca terorizma. Druščina v katero dokončno spadajo ne sodi v normalen in civiliziran svet.  Vsak ki se bo želel imeti za civiliziranega bo obsodil Putina ali bo odšel iz Rusije.

Ukrajina se bo osvobodila in povrnila svoja ozemlja.  Rusija bo izgubila vse kar se da izgubiti. In bo težko nadoknadila karkoli od izgubljenega.

Pripravil, prevedel in objavil: Vane T. Costa

Vir: unian&vtc

Foto: NPU-Nacionalna Policija Ukrajine

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa