PolitikaSlovenijaŠport

Ministrica prof. dr. Kustec: “Odločitev Ustavnega sodišča je bila pričakovana”

Ministrica prof. dr. Simona Kustec se je danes v odzvala na sklep Ustavnega sodišča, ki je vladi naložilo, da najkasneje do 4. januarja 2021 omogoči vrnitev v šolo učenkam in učencem s posebnimi potrebami.

Ministrica je dejala, da je bila odločitev Ustavnega sodišča pričakovana ter da povzema vse vidike varnega vračanja učenk in učencev s posebnimi potrebami, na katere na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport že vseskozi opozarjamo. Obenem pa je to tudi v skladu z že pred časom predstavljenim načrtom Vlade Republike Slovenije.

Vir: Nova24tv.si

Tudi s hitrim testiranjem zaposlenih smo pripravljeni na varno vrnitev učenk in učencev s posebnimi potrebami v šole, je dejala ministrica, obenem pa ponovila poziv k doslednem spoštovanju vladnih ukrepov in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Le tako bo 4. januarja možna varna in postopna vrnitev učenk in učencev. Vsi vzgojno-izobraževalni zavodi so smernice za varno in postopno vrnitev učenk in učencev že prejeli in so na njihovo vrnitev tudi pripravljeni.

Avtor: L.S.

Povzeto po: Gov.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika