Vir: Gov.si
PolitikaSlovenija

Minister Hojs: Slovenija zagovarja ničelno toleranco do vseh oblik sovražnosti zoper judovsko skupnost

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes sprejel veleposlanika Izraela Eyala Sela. Sogovornika sta sodelovanje med državama ocenila kot dobro.

Veleposlanik se je ministru zahvalil predvsem za varovanje članov judovske skupnosti ob različnih priložnostih, za kar skrbi slovenska policija. Minister Hojs je ob tem poudaril, da Slovenija zagovarja ničelno toleranco do vseh oblik sovražnosti zoper judovsko skupnost.

Sogovornika sta se dotaknila tudi boja proti terorizmu. Veleposlanik se je ministru zahvalil za odločitev vlade, ki je s sklepom sprejela določene ukrepe, ki zamejujejo delovanje Hezbolaha. To je izraz solidarnosti Slovenije z ostalimi državami, kjer Hezbolah spodkopava nacionalno in mednarodno varnost in stabilnost.

Govorila sta tudi o stanju na področju notranje varnosti v Sloveniji in ukrepih in zavezah, ki jih je sprejela EU na vseh ravneh, tudi na ravni predsednikov vlad in držav. »Zato je prav, da se močneje povežemo in bolje izkoristimo že obstoječe zakonodajne in politične možnosti, ki so že na voljo na ravni EU, pa tudi na globalni ravni,« je ob tem dejal minister in izrazil pričakovanje, da bo na tem področju nek napredek dosežen z novo agendo EU boja proti terorizmu.

Povzeto po: Gov.si

Avtro: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika