Vir: Gov.si
EvropaPolitikaSlovenija

Minister dr. Logar z bavarsko ministrico Huml o krepitvi sodelovanja

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je preko videokonference pogovarjal z bavarsko ministrico za evropske in mednarodne zadeve Melanie Huml. V ospredju pogovora so bile aktivnosti za krepitev političnega, gospodarskega in regionalnega sodelovanja z Bavarsko v luči pandemije covida-19 in bližajočega se predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

Vir: Gov.si

Sogovornika sta potrdila tradicionalno zelo dobre odnose med Slovenijo in Bavarsko, ki je z 2 milijardama evrov medsebojne blagovne menjave tretja najpomembnejša gospodarska partnerica Slovenije med vsemi nemškimi zveznimi deželami. Pozdravila sta dolgoletno sodelovanje v okviru Stalne mešane slovensko-bavarske komisije.

Pogovor je bil namenjen pripravi obiska ministra dr. Logarja na Bavarskem 22. junija letos. Vzporedno z ministrovim obiskom bo 21. in 22. junija v Münchnu potekalo že 32. zasedanje Stalne mešane slovensko-bavarske komisije. Ministra sta se strinjala, da bo zasedanje priložnost za izmenjavo pogledov na najnovejše izzive, s katerimi se soočamo.

Glede aktualnih evropskih tem sta ministra v pogovoru izmenjala informacije o ukrepih za premagovanje pandemije covida-19. Minister dr. Logar je predstavil ključne prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu EU v drugi polovici leta. Obnovil je tudi vabilo bavarskemu ministrskemu predsedniku dr. Markusu Söderju na obisk v Slovenijo, ko bodo razmere to omogočale.

Vir: Gov.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa