Dogodki in prireditve

Migrantska politika Tanje Fajon in njenega SD-ja daje grozljive rezultate: v Franciji nove 3 žrtve in obglavljenje ženske!

V Nici na jugovzhodu Francije je pred eno od cerkva prišlo do napada, v katerem so obglavili žensko. Ob tem je napadalec z nožem ubil najmanj tri ljudi, več pa jih je ranil. Storilca so kmalu po napadu prijeli policisti. Tuji mediji poročajo, da bi dogodek lahko imel teroristično ozadje.

Napad se je zgodil okoli 9. ure po lokalnem času pred eno od cerkva. Po navedbah francoske policije je bila na kraju napada obglavljena ženska. Napadalec je nato v napadu z nožem ubil najmanj tri ljudi, več pa je bilo ranjenih. Francoski notranji minister Gerald Darmanin je na Twitterju sporočil, da je takoj po napadu sklical krizni sestanek.

Francija je še pretresena zaradi dogodka izpred dveh tednov, ko je bil v enem izmed pariških predmestij umorjen učitelj Samuel Paty, potem ko se je iz šole vračal domov. 18-letnega napadalca čečenskega rodu Abdulaha Anzorova, ki je učitelja obglavil, je policija v posredovanju kmalu zatem ubila, še pred tem pa se je na spletu bahal z dejanjem in zapisal, da je žrtev ponižala preroka Mohameda. Učitelj je namreč v okviru razprave o svobodi izražanja pri pouku pokazal njegove karikature.

vir: rtvslo in siol.net

Mogoče vam bo všeč