EvropaPolitikazanimivo

Migracije: Zblojeni levičarski novinarji in poslanci iz Italije zahtevali, da jim hrvaška policija dovoli nazoren prikaz prehoda čez mejo.

Neka italijanska novinarka imenovana Paola H. povzročila diplomatski incident med Hrvaško  in EU parlamentom,  ki bi naj  spremljala »uradno« pokrivala« obisk  skupine italijanskih poslancev  naprednih socialistov in demokratov  v EU parlamentu. 

Oni na Hrvaški ona pa na BiH strani meje.   Taista novinarka je bila kasneje  zalotena pri poskusu organiziranega nelegalnega prehoda  migrantov čez mejo iz BIH na Hrvaško.  Novinarko je policijska  obmejna patrulja zalotila 30  januarja na bosansko-hercegovski strani meje na lokaciji  Bosanska bojna. 

Kot navajajo viri in o čem  med drugim piše tudi  portal dnevnik.hr, je  imenovana novinarka ki sicer ima dovoljenje za zadrževanje v BiH, navedla da pričakuje EU  parlamentarce iz njene države. Svetovalec Hofmann,  ki svetuje pri  upravi  mejne policije BiH-a,  je menil da je dotična novinarka »zahtevala od pripadnikov bosanske mejne policije da spustijo eno skupino »ilegalcev« proti Hrvaški kako bi »Progresivni socialisti« iz Italije  v EU parlamentu videli na lastne oči »ravnanje« hrvaške policije z ilegalnimi migranti.  In takšni,  v danem primeru  neuspešni, so zagnali vik in krik o nehumanem ravnanju policije Hrvaške, ki jim ni dovolilo izpeljati »performans« prehoda ilegalnih migrantov.  In se še nekaj časa pričkali  s  hrvaško policijo. Neumnost  brez primere.  Seveda je bila jasno opozorjena, da tudi sama krši pravila zadrževanja v mejnem pasu ter da se mora odstraniti tudi ona sama. Začasno bi naj ubogala mejne policiste, vendar nekaj ur kasneje je s seboj  pripeljala 11 afganistanskih  migrantov ki so bili od prej registrirani v BiH.

Hrvaški premier Plenković protestiral pri Davidu Sassoliju o tem drznem in namerno povzročenem incidentu

Hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković je v zvezi s tem imel video pogovor z  predsednikom EU Parlamenta  Davidom Sassolijem. Protestiral  bi naj  zaradi zasebnega obiska štirih poslancev Kluba progresivne zveze socialistov  in demokratov  v EU Parlamentu, na zeleni meji med Hrvaški in BiH. Pravzaprav je bil edini namen tega obiska izzvati incident in na tak način očrniti ime Hrvaške  v mednarodni skupnosti.

Opozorili so jih preko diplomatskih kanalov da ne smejo in ne morejo samovoljno prehajati meje , še najmanj pa tam  kjer to ni možno oziroma ni dovoljeno. Celo so se z policijo sisaško- moslavinske županije prerekali da oni imajo pravico kot EU poslanci  to preverjati in zaznambe o tem posredovati naprej. Seveda je potrebno da se takšnim incidentnim ravnanjem in načrtnim povzročanjem  težav s strani EU parlamentarcev neprimerna in zelo škodljiva v danem trenutku. Obenem zamaja in zavira napore Hrvaške v  pripravah za vstop v shengensko območje. Ugotovila bi naj Plenkovič in Sassoli, da so too počeli popolnoma zasebno in brez kakršnih koli pooblastil še manj pa navodil v zvezi s tem.

Kaj si domišljajo takšni in podobni poslanci, ki so sicer formalno poslanci, v miselnem vzorcu pa zagotovo pa škodljivci. Kljub to da živimo v 21 stoletju se obnašajo kot flower-power generacije, ki svoje vedenje in dojemanje stanja danes si domišljajo kot da jih »zakajenost in osvobojenost«  od vsega materialnega in zavezujočega uvršča med državljane sveta ki bodo  podobo sveta  oblikovali na anarhični, kaotični in nerealni podlagi, ki bi bila idealna za njih. 

Zblojeno do konca. Tendenci zblojenosti in zblojencem teh in podobnih vrst,  je treba dopovedati,  da v prostem času in na svoje stroške lahko počnejo na svoji posesti karkoli od tega kar so si  želeli, v drugo državo, za ne vem čigave interese  in na škodo drugih pa ne. 

Tudi podobna metastaziranja družb z  tovrstnimi početji po Evropi morajo dobiti zdravilo  s katerimi se lahko ustavijo učinki tega nerealnega početja ali performansa s katerim bi naj bi bogatili Evropo.
Bog ne daj!

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa