Vir: Avaz.ba
Evropazanimivo

Mesto na zahodu Nemčije je postalo hit na družbenih omrežjih

Mesto na zahodu Nemčije, Freudenberg, je postalo zvezda družbenih omrežij, potem ko so na Instagramu objavili fotografije mesta. 

Freudenberg leži v gozdnatih predelih zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija in je blizu večjih mest Köln, Dortmund in Bonn, ki sta le uro vožnje z avtom, medtem ko je Frankfurt uro in pol stran.

Leži na gričevnatem območju med 240 in 505 metri nadmorske višine. Njegovo celotno območje obsega 54 kvadratnih kilometrov, od tega dve tretjini gozdov.

V čem je Freudenberg poseben?

Znana je po svoji specifični in pristni arhitekturi.

Vse njegove hiše iz 17. stoletja, od tega osemdeset, so videti enako in so posebne v načinu gradnje. Imajo značilno črno-belo fasado in zamrežene nosilce.

Mesto je najbolje obiskati jeseni ali pozimi. Potem deluje še bolj čarobno, še posebej, če sneg okrasi strehe hišk.

Instagram zvezda

Freudenbergove zimske fotografije, katerih ime v prevodu pomeni goro veselja, so iz njega naredile pravo Instagram zvezdo. Naključna objava na Instagramu je to mesto potegnila iz teme in zdaj se mu piše druga zgodba.

Zdaj vse več ljudi išče nekaj drugačnega, nekaj posebnega in česar še ni bilo videti ali obiskati.

Zato narašča zanimanje in prihod turistov, zlasti japonskih. Mestne oblasti so prepoznale turistični potencial tega mesta, zato bodo obnovile mestni park Kurpark, ki ponuja enega najboljših pogledov.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa