Poljska obmejna straža(foto twitter)
Evropailegalne migracije

Meja med Belorusijo in Poljsko-Poljaki so pridržali 28 migrantov, ki so se na njeno ozemlje pretihotapili iz Belorusije

V petek zvečer so poljski mejni policisti prijeli 28 migrantov, ki so prečkali mejo z Belorusijo. Po besedah ​​tiskovne predstavnice obmejne straže Anne Michalská so pripadniki beloruskih varnostnih sil zaslepili poljske mejne policiste in vanje metali kamenje. Pridržane migrante so  Poljaki  pripeljali nazaj na mejo.

Incident se je zgodil v bližini vasi Czeremsza. Poljska stran je v petek zabeležila 41 poskusov nezakonitega prečkanja meje. Od začetka leta je zabeležila skoraj 40.000 tovrstnih primerov, od tega novembra okoli 8.900, oktobra 17.500, septembra 7700 in avgusta 3500.

 

Na tisoče migrantov s kriznih območij je v zadnjih mesecih poskušalo vstopiti v Evropsko unijo prek Belorusije. Poleg Poljske se z največjim napadom sooča Litva. Državi sta poostrili kontrolo pri vstopu  na njihovo ozemlje.

EU-27 obtožuje beloruskega avtoritarnega predsednika Aleksandra Lukašenka, da se je maščeval migrantom za sankcije EU proti njegovemu režimu zaradi kršitev človekovih pravic in preganjanja opozicije. Stanje se ne izboljšuje ampak slabša zaradi nerazumljive politike dolgoletnega beloruskega samodržca Aleksandra Lukašenka…

Vane T. Costa

 

 

Vir: ČTK

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa