Dogodki in prireditveSlovenijaVeč

Mednarodna razstava mačk na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani 28. in 29. avgust 2021

Felinološko društvo Ljubljana, ki je največje tovrstno društvo v Sloveniji, kot eno izmed poglavitnih aktivnosti vsakoletno prireja mednarodno razstavo mačk, kjer se po pravilih krovne zveze FIFe (Fédération Internationale Féline) za prestižne nazive najlepših (Best in Show) potegujejo pasemske in domače mačke. Razstave se običajno udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske ter ostalih okoliških držav. Lansko leto so nas obiskali tudi razstavljavci iz Švice, Poljske, Švedske ter celo Rusije in tudi letos pričakujemo pester mednarodni obisk, saj naša razstava spada med večje v tem delu Evrope. Sodelovali bodo 4 mednarodni sodniki iz Švice, Italije, Slovaške in Češke.

Na razstavi bo možnost videti okoli 250 mačk številnih različnih pasem v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. Nekatere predstavnice pasem so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, kar je le še en razlog več za obisk tovrstne razstave.

Letošnjo razstavo FDL prireja 28. in 29. avgusta 2021, tokrat že četrto leto na drugačni in večji lokaciji kot v preteklih nekaj letih in sicer na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Obiskovalcem bo namenjen bogat program in verjamemo, da bo dodal tisto piko na i, zaradi katere je razstava resnično vredna obiska:

  • Možnost glasovanja za najlepšo mačko po izboru obiskovalcev in predstavitev zmagovalke,
  • predstavitev pasem mačk,
  • v sklopu tekmovalnega dela razstave izbor Best in Show, Best of Best in tudi letos še novost Best in Category, ki pomeni izbor najlepše mačke znotraj posamezne tekmovalne kategorije,
  • poseben izbor najlepše modre mačke (sobota) in poseben izbor najlepše želvovinaste (nedelja),
  • ter risalni kotiček za otroke.

Oba dneva bomo za obiskovalce organizirali podrobnejšo predstavitev nekaterih pasem iz vseh štirih tekmovalnih skupin mačk. Predstavitev se bo pričela ob 12:00 uri.

Na razstavi bodo znova brezplačno dostope pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi. Tudi letos bo svoje delo predstavilo tudi društvo za zaščito in varstvo živali. Obiskovalci bodo imeli na številnih stojnicah tudi možnost nakupa raznoraznih pripomočkov za svoje kosmatince. Zahvaljujoč partnerju naše razstave smo poskrbeli tudi za muce, ki bodo doma pridno čakale, da se njihovi lastniki vrnejo iz obiska razstave. Vsak obiskovalec na vhodu namreč prejme prikupno darilce za svoje domače mačje prijatelje.

Razstava bo potekala 28. in 29. avgusta 2021 od 10:00 do 19:00 v soboto in od 10:00 do 18:00 v nedeljo na Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti 18 v Ljubljani.

Vstopnina za odrasle je 7 EUR in za otroke 3 EUR. 

Za dodatne informacije in kontakt obiščite spletno stran društva na povezavi www.fd-ljubljana.si.

 

Program za soboto:

10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk

12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk

15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev

16:00 – Tekmovanje Best in Show (s posebnim tekmovanjem za najlepšo modro mačko)

19:00 – Zaključek razstave

 

Program za nedeljo: 

10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk

12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk

14:00 – Podelitev priznanj zmagovalcem tekmovanj National Winner in Prvenstvo Zveze felinoloških društev Slovenije

15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev

16:00 – 18:00 – Tekmovanje Best in Show (s posebnim tekmovanjem za najlepšo želvovinasto mačko)

18:00 – Zaključek razstave

 

 

 

COVID ukrepi

Za obisk na razstavi je potrebno izpolnjevati pogoj PCT, ki se izkaže z:

1. dokazilom o negativnem rezultatu PCR ali hitrega testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,

2. dokazilom o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je preteklo od prejema:

  • drugega odmerka cepiva proizvajalca Pfizer najmanj 7 dni, Moderne najmanj 14 dni,
  • prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,
  • odmerka cepiva Janssen najmanj 14 dni,

3. dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali

4. potrdilom zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

To ne velja za končne uporabnike, ki še niso dopolnili 15 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki udeleženi na javni kulturni prireditvi.

 

Več o dogajanju v zvezi s COVID na: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/prireditve_in_dogodki_splet_28-4-2021.pdf

Mogoče vam bo všeč

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap