Ob dnevu MČ Slavko Šlander v Celju
LokalnoŽivljenje

Lokalno: Proslava Mestne četrti Slavko Šlander v Celju-sredina kjer dobro med seboj shajajo vse generacije.

Danes je bila proslava ob dnevu mestne četrti. Sovpada tudi z 15 letnico delovanja folklorne skupine  Slavko Šlander. To je bil povod da bi se danes seznanili tudi z njihovim delovanjem, da kljub  angažmaju  na več področjih držijo tudi ta »steber« pokonci. Zato so  danes povabili v goste tudi fokloriste  iz  sosednjih Štor.

 

 

 

 

Površina MČ Slavko Šlander  je 22,42 ha in je po velikosti ena najmanjših. Imamo približno 2780 prebivalcev. To nam pove, da je naša MČ gosto naseljena. Praktično pozidana s stanovanjskimi objekti oziroma bloki. Prevladuje trgovinska dejavnost, sledita ji uslužnostna in obrtna, cca 50 dejavnosti.

 Sedež MČ je v pritličju stolpnice Čopova 25. V Ulici V. Prekomorske brigade 4, imamo tako imenovane družbene prostore za delovanje raznih interesnih in humanitarnih organizacij– vsi imenovani po Slavku Šlandru. Imamo dve volišči: Volišče v ŠCC, Pot na Lavo 22 in v družbenih prostorih MČ, Ul. V. Prekomorske brigade 4.

Bistvena sestavina bivanja v tej mestni četrti je sožitje, sporazumevanje in sobivanje generacij. Sliši se enostavno pa vendar zahteva ali izvleče od posameznika,  ki želi in zmore to početi,  veliko energije, iznajdljivosti in »diplomatske« veščine. In tukaj imajo prebivalci mestne četrti srečo z ekipo, ki si prizadeva v tej smeri.  Prostori ki so namenjeni za delovanje prebivalcem v tem našem spodobnem mirnem kotičku so  tudi  srečanje in sobivanje idej o boljšem jutri za vse tukaj  živeče.

 

 

 

 

 

Da je to tako priča tudi to,  da se veliko ljudi odzove na vabilo ter da se ljudje, četrtani, meščani deležni priznanj.

Za častnega krajna je bil razglašen gospod Jože Turnšek, ki kot sam pravi za njegovo 23 letno delovanje bilo namenjeno občanom in njihovemu dobremu počutju. In upa da mu je to uspelo. Plaketo Mestne četrti je  dobila Majda Kološa, dolgoletna prostovoljka ki se razdaja na več področjih v sami mestni četrti.

 

 

Ostali nagrajenci za delo in prizadevanje v Mestni četrti so: priznanje Danijel Polutnik, knjižne nagrade: Herta Koštomaj, Ana Melavc  in Ljudmila Konradi ter pisno zahvalo  za Mihaelo Zver.

Za športno udejstvovanje, ne glede na leta,  so bili nagrajeni z pokali za delovanje na različnih športnih področjih. Pokale so dobili: Ivana Miljevič( 2x), Peter Hribernik(2x) ter Ana Romih in Jože Grmek.

 

 

Kulturni del programa je bil zapolnjen z plesnimi vložki folklornih skupin iz MČ Šlander in iz Štor, Otroški zbor iz II osnovne šole ter nastopov dvojca Viki Ašič starejši na harmoniki in Andrejem Bremcem s svojim prepoznavnim petjem.  Harmonikar in klarinetist iz folklorne skupine sta tudi  pustila svoj pečat.

Polno srce in zadovoljstvo, ki je bilo  vidno,  je s seboj  odnesel  Mihael Zver,   predsednik Sveta MČ Slavko Šlander, preostali člani sveta MČ ter odličen voditelj in povezovalec Andrej Krajnc.

Srečanj bo še, le da bodo vsi zdravi!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno