Podpis pogodbe, MOC in MI(foto moc)
LokalnoSlovenija

Ljubljana-Celje: »Od 1. junija bo Celebus za ranljive skupine brezplačen. Celje v skupini petih občin, ki bodo imele urejeno«.

 

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je danes s predstavniki petih slovenskih občin podpisal pogodbo o poravnavi subvencije za izvajanje mestnega prevoza potnikov za upravičence do subvencioniranega prevoza.

 

Po tej pogodbi bodo imele ranljive skupine prebivalcev (upokojenci, invalidi in vojni veterani) od 1. junija dalje zagotovljene brezplačne vožnje v mestnem linijskem prometu. V imenu Mestne občine Celje je pogodbo podpisala podžupanja Breda Arnšek.

Podpis pogodbe MOC in Ministrstvo za infrastrukturo

 Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je z župani občin Kranj, Koper, Krško, Novo Mesto ter podžupanjo Celja podpisal pogodbe o poravnavi subvencij za izvajanje mestnega prevoza potnikov za upravičence do subvencioniranega prevoza. S podpisom pogodb smo s 1. junijem omogočili brezplačen mestni prevoz za upokojence, invalide in vojne veterane v naslednjih mestnih občinah: Celje, Kranj, Koper, Krško in Novo Mesto.

Podpis pogodbe 5 mestnih občin in Ministrstvo za infrastrukturo


Minister Vrtovec podpisal pogodbe o poravnavi subvencij za izvajanje mestnega prevoza potnikov za upravičence do subvencioniranega prevoza. Ob tem je še povedal: “Na Ministrstvu za infrastrukturo intenzivno delamo ne le na cenovni dostopnosti javnega potniškega prometa, ampak tudi na izboljšanju njegove ponudbe. V teku je postopek za podelitev novih koncesijskih pogodb za medkrajevni avtobusni prevoz za naslednje obdobje petih let z možnostjo podaljšanja še za nadaljnja tri leta. Razpisali smo za okoli 20 odstotkov bogatejšo ponudbo javnega potniškega prevoza. S tem želimo izboljšati frekventnost odhodov avtobusov in boljšo oskrbo v korist potnikov. Naš cilj pa je ljudem ponuditi kakovostne prevoze, ki bodo tako po ceni kot po ravni storitve dobra alternativa prevozu z avtomobilom.”

S tem se na nek način ranljivim skupinam dviguje kvaliteta življenja in bivanja. Ni zanemarljivo tudi to, da z povečano komunikacijo in interakcij med različnimi populacijskimi skupinami se podaljšuje  življenje tem najbolj ranljivim skupinam prebivalstva.

Pripravil: Vane T. Costa

Vir: moc&vtc

Foto: moc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno