Vir: Občina Lendava
LokalnoSlovenijaŠport

[Lendava] Novo pridobitev ob najvišjem razglednem stolpu v Sloveniji – ZIPLINE VINARIUM !!

Danes, 19. avgusta, sta župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor podjetja KS SKUPINA d.o.o. Andraž Koren podpisala izvajalsko pogodbo za izgradnjo nove turistične atrakcije Zipline Vinarium z dvema jeklenicama v Lendavskih goricah.

Občina Lendava lokacijo razglednega stolpa Vinarium Lendava v lendavskih goricah razvija z dodatno ponudbo v neposredni bližini, ki bo bolj pisana na kožo mlajši ciljni skupini, predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij, s tem pa bi povečali zanimanje za razgledni stolp, katerega je vse od odprtja pred skoraj šestimi leti obiskalo že skoraj pol milijona obiskovalcev.

Vir: Občina Lendava

Župan Janez Magyar je ob podpisu izvajalske pogodbe vredne 217.366,04 evrov z DDV predstavil še nekaj načrtovanih turističnih pridobitev, ki bodo zrasle ob razglednem stolpu: »Občina Lendava si prizadeva, da lokacijo najvišjega razglednega stolpa v Sloveniji razvija z novimi pridobitvami in privlačnimi vsebinami, tako za domačine kot za obiskovalce, ki jih želimo čim dlje zadržati v naši lokalni skupnosti.«
Tako bo v neposredni bližini stolpa zgrajena tudi čokoladnica, za katero investitor že pridobiva gradbeno dovoljenje, načrtovana je tudi umestitev gondole in restavracije, s katero Občina še dodatno nadgrajuje to turistično destinacijo.

Zipline Vinarium z dvema jeklenicama v Lendavskih goricah bo gradilo podjetje iz Tržiča, ki na tem področju deluje že več kot dvajset let. V Sloveniji so postavili že 12 pustolovskih parkov, v katerih so tudi jeklenice, najbolj zahteven projekt na tem področju pa je bila postavitev naprave zipline čez planiško velikanko. Na področju mehkega adrenalinskega turizma v Sloveniji predstavlja projekt Zipline Vinarium novost v slovenskem prostoru, saj bosta z začetne točke v neposredni bližini Piramide v Lendavskih goricah in do končne točke v bližini razglednega stolpa speljani dve vzporedni jeklenici, je izpostavil direktor Andraž Koren.

Vir: Občina Lendava

Nova pridobitev na področju mehkega adrenalinskega turizma bo po besedah izvajalca primerna za vsakogar, nekaj več kot 500 metrov dolgi jeklenici pa bosta na najhitrejši točki omogočali spuščanje med 50 in 60 kilometrov na uro.  Višinska razlika med zgodnjo in spodnjo postajo bo 40 metrov.

Ocenjena vrednost projekta je okrog 260 tisoč evrov, Občina pa je za ta projekt pridobila nekaj več kot 130 tisoč evrov sofinancerskih sredstev na razpisu LAS pri dobrih ljudeh 2020.

Vir: Občina Lendava

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno