Aktualni poslanci SDS
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaVolitve

Le dobra dela in dosežki naj bodo popotnica vsakemu izmed sedanjih in bodočih poslancev, so si enotni v SDS.

Celjski Narodni dom  in Celjska regijska SDM sta včeraj gostila pogovorni večer na katerem so kot gosti bili prisotni  aktualni poslanci SDS in sicer:  Bojan Podkrajšek, Lidija Ivanuša, Franc Rosec ter državna sekretarka in državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, Jelka Godec in dr. Vinko Gorenak. Med publiko smo zaznali tudi nekaj kandidatov za poslance. To so bili : mag. Marjan Ferjanc, Damjan Muzel, Anton Šturbej in Dominik Štrakl predsednik SDM, ki je kandidat za poslanca v okraju Ljutomer.

Zainteresirano občinstvo. Med njimi Damjan Muzel, kandidat za poslanca

Razveseljivo je bilo to da, kot je opazil dr. Vinko Gorenak, da je med njimi kar občutno število mladih. Voditelj in povezovalec je bil obetavni mladi politik in predsednik Regijskega podmladka SDS, Jan Gajšek. Med razpravo oziroma pogovorom se so dotaknili tem in področij na katerih se je veliko delalo in tudi naredilo, posebej v zadnjih dveh letih v času ko je vlado vodila SDS skupaj s svojimi koalicijskimi partnerji. Mnogo projektov, zavez bo dobilo epilog v mandatu in parlamentarnem sklicu, ki bo sledil, upamo in želimo si, da ob zadostni večini poslancev SDS in bodočih oziroma sedanjih koalicijskih partnerjev.

Kaj so pravzaprav rekli v kar  prijetno zapolnjeni dvorani, svojim volivkam in volivcem:

Jelka Godec:  PKP in jih veljava in učinkovitost se kaže v 8,1% gospodarske rasti, najnižji brezposelnosti, pa četudi so se nekateri trudili to upočasniti z protesti in ostalimi ovirami  in njihovega »repertoarja«. Stroka je bila upoštevana pri določanju le teh.

Glede tega kdo lahko kot kandidat zastopa volivce, domačin ali »uvožen« kandidat, je dejala da tudi to ponazarja resnost odnosa do bodočih volivcev s strani  posameznih strank.

 V času naše koalicije smo izpolnili več kot 80 odstotkov koalicijskih zavez. Tisto kar nismo dosegli bomo dali v naslednjo koalicijsko pogodbo. Nič ne  bo pozabljeno.

Jelka Godec in Franc Rosec

Lidija Ivanuša: “Čas ki je za mano  čas prehoda v poslansko skupino SDS in v vrste SDS,  je čas   prave odločitve. V to sem prepričana in to globoko v sebi čutim.  Domoljubje, družina skrb za starejše, so vrednote, ki me določajo”.

Bojan Podkrajšek: V iztekajočem se mandatu smo zelo trdno delali, prej in še posebej ko je nastopila koalicijska vlada. Veliko je bilo  nevidnega dela, dela po odborih.

 »Mnogokrat sem bil razočaran, posebej ko smo bili v opoziciji,  se je veliko govorilo, izdelovale so se  študije, konkretnega pa je bilo bolj malo. Zadnjih dveh let sem vsepovsod naletel na dela, pa tudi na upočasnjeno vožnjo zaradi mnogih gradbiščih,  ki so se odpirala in se je gradilo.  V kolikor se bo ponovila vlada,  ki jo bi jo vodila SDS s svojimi koalicijskimi partnerji, dela gradbincem ne bo manjkalo le za zadosti delovne sile morajo poskrbeti«.

 

Franc Rosec: V tem mandatu sem doživel delo v opoziciji in v koaliciji. Razlika je očitna. Nekateri poslanci so z vsako ceno delovali všečno, ta všečnost je bila  mnogokrat obratno sorazmerna od učinkovitosti. Izrazit primer je bila v Celju izvoljena rojena Zasavčanka iz Rimskih toplic, Janja Sluga. Za svoje megalomanske in neuglašene  ideje ni našla dovolj glasovalnih »knofov« v dveh koalicijah.

 Mi delamo na učinkovitosti. Po tem se razlikujemo od drugih.

Damjan Muzel bo, v primeru izvolitve delal za čim večjo vključenost mladih v odločanje, na ustvarjanju  pogojev za mlade družine ter za to da mladi ostajajo na podeželju. Delal  bo s srcem, zato meni da nič ne bo težko zanj.

Jan Gajšek

 

 

 

 

Anton Šturbej, kot nekdo ki prihaja iz obmejnih delov države,   si bo prizadeval za ohranjanje okolja, razvijanje šolstva in gradnje nujno potrebnih infrastrukturnih objektov v Obsotelju. Kot se je slikovito izrazil, »sedanja vlada,  je «Pipistel« za Obsoteljčane in Kozjance enako kot  je Pipistel za Ajdovce«.

Mag. Marjan Ferjanc: »Sem pa razočaran nad padanjem demokratičnih standardov v naši družbi. Pojav nasilja in nasilne komunikacije ni sprejemljiva. Zato sem se odločil za kandidaturo v želji in z namenom da skušam pomagati pri izboljšanju komunikacije v družbi. Pa tudi zato ker je SDS  edina ki vztraja pri tem, da je v vsaki pa tudi v naši družbi  potrebno najprej nekaj ustvariti in šele nato deliti«.

Mag. Marjan Ferjanc

Pozitivna naravnanost  in pripravljenost, znanje ter želja po delu na ustvarjanju lepše  prihodnosti svojim državljanom  je tista ki jim bo prinesla  morebiten mandat v najvišje zakonodajno telo ali drugače imenovan tudi državni zbor.

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč