Celjski grad bo prizorišče izvajanja muzikala Veronika Deseniška(Foto: Zavod Celeia)
KulturaLokalnoSlovenijaTurizemV fokusuzgodovina

Kultura: “Veronika Deseniška se vrača na Celjski grad-razlog več da ne spregledate. Pridite prav vi!”

Spektakularni muzikal Veronika Deseniška se po štirih letih premora 28. junija 2024 vrača na oder Celjskega gradu. Muzikal z eno najlepših ljubezenskih zgodb si je po premieri leta 2016 ogledalo že več kot dvajset tisoč obiskovalcev. V štirih uprizoritvah bo v naslovni vlogi ponovno nastopila Eva Černe Avbelj, ob njej pa še Klemen Bunderla, Tjaša Hrovat Steklasa, Željka Predojević Korošec, Srđan Milovanović in Marjan Bunič. Ekipi se bo letos prvič pridružil tudi uspešni tenorist Gregor Ravnik.

 

Za Veroniko Deseniško  lahko rečemo, da je skorajda zagotovo najodmevnejši celjski umetniški projekt tega tisočletja. V štirih sezonah si ga je v Celju in na gostovanjih drugod ogledalo več kot 25.000 gledalcev, glasbo iz muzikala izvajajo orkestri, pevski zbori in ansambli po vsej državi, razprodana sta dva ponatisa zgoščenk, produkcija pa je bila opažena tudi v številnih tujih medijih.

»V Zavodu Celeia Celje smo se odločili, da, skupaj z ustvarjalci, ponovno oživimo muzikal, ki z originalno produkcijo pripoveduje ne le premalo znano ljubezensko zgodbo, ampak odseva tudi veličino Celja kot mesta tako v preteklosti kot v sedanjosti. Verjamemo, da je Celjski grad najboljši možen prostor za pripovedovanje te zgodbe,« je razloge za ponovno oživitev muzikala Veronika Deseniška pojasnila mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje.

Predstavo, ki pripoveduje  in osvetljuje slavno legendo o dinastiji mogočnih celjskih grofov, zgodbo o nesrečni ljubezni Friderika II. in Veroniki iz Desenic, odlikuje izjemna glasba Leona Firšta, najprodornejšega slovenskega skladatelja mlajše generacije, vrhunski scenarij mojstra slovenskega muzikala Janeza Usenika, dih jemajoče 3D video mapping projekcije in zvezdniška zasedba šestdesetih glasbenikov, igralcev in plesalcev. V naslovni vlogi bo tudi letos nastopila Eva Černe Avbelj, poleg nje pa še Klemen Bunderla, Tjaša Hrovat Steklasa, Željka Predojević Korošec, Srđan Milovanović in Marjan Bunič. Ekipi se bo letos prvič pridružil tudi uspešni tenorist Gregor Ravnik.

 

S tem in potem lahko rečemo, da je Celje  in vsi na Celjskem,  ki nas kultura in kulturno scensko ter glasbeno   premakne  in ponese takšen dosežek, smo med srečneži ki lahko » jemo iz rok« ustvarjalcem takšne stvaritve kot je muzikal Veronika Deseniška.

Termini uprizoritve muzikala na Celjskem gradu

Na Celjskem gradu bodo letos štiri uprizoritve, in sicer zadnji junijski vikend, v petek, 28. in soboto, 29. junija, ter teden kasneje še v četrtek, 4. in petek, 5. julija. Vstopnice so že v predprodaji v Turistično-informacijskem centru Celje ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih – spletni strani, bencinskih servisih, trafikah in trgovinah Big Bang.

Z obiskom in spremljanjem ter doživetjem  enkratne prireditve boste zagotovo bolj bogati in  dodatno duhovno izpolnjeni.

Vane T. Costa

Vir in foto: Zavod Celeia

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura