Vožnja pod vplivom drog je smrtno nevarna foto: splet(slika je simbolična)
črna kronikaLokalnoprometSlovenijaV fokusu

Kronika: Ravenski policisti obravnavali tri voznike, ki so vozili pod vplivom prepovedanih drog

Policisti policijske postaje Ravne na Koroškem so v zadnjih dveh dneh obravnavali tri voznike, ki so vozili pod vplivom prepovedanih drog.  Enemu od voznikov je hitri test za ugotavljanje prepovedanih drog v organizmu pokazal, da je vozil pod vplivom konoplje, voznica in drugi voznik pa sta vozila pod vplivom kokaina.

Vsem trem je bil odrejen strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu, ki so ga vsi trije tudi opravili. Vsem trem voznikom so policisti začasno odvzeli vozniška dovoljenja in zoper vse tri podali obdolžilni  predlog. Za tovrsten prekršek je predpisana sankcija v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk.

Velja spomniti, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog nevarna. Vozniki, ki vozijo pod vplivom konoplje, počasneje reagirajo, imajo zmanjšano koncentracijo in težje sledijo dogajanju v prometu. Vozniki, ki vozijo pod vplivom kokaina, pa so pri vožnji nepredvidljivi in pretirano samozavestni.

Ne glede na to, ali gre za drogo, ki deluje pomirjujoče, ali za tisto, ki je kriva za evforijo, v vseh primerih je vpliv na sposobnost vožnje izjemno negativen.

Vse voznike pozivamo naj ne vozijo, če so uživali prepovedane droge, psihoaktivna zdravila oziroma druge psihoaktivne snovi. Kar se prometa tiče. To pa ne pomeni da jih drugače lahko uživajo.

Vane T. Costa

Vir: PUC&VTC

Mogoče vam bo všeč