Skupščina WABA lige v Slavonskem Brodu
SlovenijaŠport

Košarka: ŽKK Cinkarna Celje v novo sezono kot branilka naslova prvakinje WABA lige

V Slavonskem Brodu je v petek,  24. junija, potekala Skupščina WABA lige, ki s sezono 2022/23 vstopa že v svojo 22. sezono delovanja. V sezoni 2022/2023 bo v ligi igralo 11 klubov iz šestih držav, edini slovenski predstavnik bo aktualni prvak lige Cinkarna Celje.

Slovenske prvakinje bodo v prvem delu igrale v skupini B, v kateri so še ekipe Vojvodina 021 (Srbija), Orlovi Banja Luka, Lavovi Brčko (obe BIH) in Nikšić (Črna gora). Po skupinskem delu bodo najboljše štiri ekipe iz skupine B tekmovanje nadaljevale v superligi 8 ekip s štirimi prvouvrščenimi ekipami iz skupine A, v kateri bodo igrale ekipe Budućnost Bemax (Črna gora), Montana 2003 (Bolgarija), Duga Šabac (Srbija), Play off Sarajevo, Banovići (oba BIH) in Zagreb (Hrvaška). Štiri prvouvrščene ekipe Superlige se bodo za naslov prvaka pomerile na zaključnem turnirju, ki bo 25. in 26. marca 2023. Ekipa Cinkarne Celje bo novo sezono začela 19. oktobra z domačo tekmo proti Vojvodini 021.

V okviru WABA lige bo tudi v sezoni 2022/2023 organizirano tekmovanje za kadetinje (igralke letnika 2006 in mlajše) ter pionirke (igralke letnika 2008 in mlajše).

Žreb za tekme WABA lige v sezoni 22/23

Kaj dodati?

Ja,  ženska košarka na Slovenskem že dolgo ima domicil v Celju kjer se vzgoji ali zoritvi posameznih talentov posveča  izjemna pozornost.  To je vidno in razvidno iz dosedanjih rezultatov.  Ni bojazni da ne  bomo tudi v naslednjem letu oziroma košarkarski sezoni  spremljali odlično žensko košarko  in uživali v dosežkih ženske  košarke pri nas  ter dominaciji v širši regiji.

Vane T.  Costa

Vir in foto:  ŽKKCinkarnaCelje@vtc

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija