koronavirusSlovenijaZdravjeŽivljenje

KORONA – manj sedenja, več gibanja!

Sodoben način življenja postaja vse bolj telesno nedejaven in sedeč, kar se kaže v mnogih negativnih posledicah na našem organizmu, vsakodnevnem delovanju ter počutju.

Za ohranjanje in krepitev zdravja je pomembno izkoristiti vsako priložnost za gibanje ter skrajšati čas sedenja in mirovanja. Še posebej v času epidemije COVID-19 je pomembno, da se tega zavedamo in med delom oziroma šolanjem na daljavo poskrbimo za dovolj gibanja.

Daljše in neprekinjeno sedenje negativno vpliva tudi na zdravje posameznikov, ki so sicer redno telesno dejavni. Zato je pomembno, da poskusite skrajšati čas, ki ga preživite sede.

Kako zmanjšati čas vsakodnevnega sedenja?

Za predloge vaj, ki jih lahko izvajate med delom in z njimi prekinete sedenje ter poskrbite za svoje zdravje, pobrskajte v knjižici Z gibanjem do zdravja – https://www.skupajzazdravje.si/wp-content/uploads/2020/11/NIJZ_brosura_z_gibanjem_do_zdravja_for_WEB.pdf

vir: https://www.skupajzazdravje.si/telesna-dejavnost-in-gibanje/manj-sedenja-vec-gibanja/?fbclid=IwAR3KHs5YUAhB3KnetYcuTRdqCajFygKbsYMO1is7KEWew3AQQitR0o5Sd8M

mib

 

 

Mogoče vam bo všeč