Vir: Facebook
EvropaPolitikaV fokusuVeč

[Končno]Ne bomo več klečali v znak podpore gibanju Black Lives Matter !!

Angleški drugoligaš Brentford je podal uradno obvestilo, zakaj igralci tega kluba pred pričetkom tekem ne bodo več klečali v znak podpore bitki proti rasizmu.

V Angliji so v luči tragičnega umora Georga Floyda zelo angažirano pristopili h gibanju Black Lives Matter (BLM), ki opozarja na rasno neenakopravnost in krivice, ki se marsikje po svetu dogajajo črnskemu prebivalstvu. V angleškem nogometu podporo izražajo tako, da pred pričetkom tekem igralci obeh ekip pokleknejo, kar je postal že običaj vse od julija naprej, ko je bilo gibanje BLM ustanovljeno.

Ker je vmes minilo že več kot šest mesecev, je britanska javnost mnenja, da je ponavljanje rituala postalo že sami sebi namen, drugoligaš Brentford pa je pred prvenstveno tekmo proti Barnsleyju objavil sporočilo, da njihovi igralci pred pričetkom tekem ne bodo več klečali.

“Do zdaj smo spoštovali ta ritual, vendar ne verjamemo več, da ima sploh še kakršen koli pomen. Mnenja smo, da velja energijo in trud v bitko za rasno enakopravnost izkoristiti na drugačne načine. Brentford je odločno proti rasizmu, vendar pa to ne pelje več nikamor,”
 so zapisali pri Brentfordu.

Ali bojo Brentfordu sledi tudi drugi angleški klubi še ni znano, je pa jasno, da navijači številnih klubov ne odobravajo klečanja “njihovih borcev”.

Avtor: L.S.

Vir: Nogomanija.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa