Slike in prizori ki si jih ne želimo. Foto EPA
Evropailegalne migracijeKomentarSlovenija

(Komentar)Sezam odpri se! Ne, ni potrebno -imamo odprto mejo, le želeti si je treba priti in ste že tu. Kaj pa če vse to res?

Po pretoku in dotoku, ki je več kot očiten po vsej južni slovenski meji, to je gola, do kosti slečena resnica. Še bo to »goloto« resnice popestrijo »odlične«  novice o pospešenem odpiranju, podiranju ali pospravljanju ograj na meji ali tehničnih ovir, ki so bile tam z enim  namenom, onemogočiti nekontroliranim, nezakonitim ilegalnim prehodom meje za vstop v Slovenijo in s tem v EU znotraj shengenskega režima brez vsakokratnega sprotnega pregledovanja vstopa v naslednjo državo na notranjih mejah držav na omenjenem območju.

 

Kako s prišli do te »odlične« ideje o humanitarnem pristopu o dobrodošlici?

Slovenija je po odločitvi Golobove vlade s koncem drugega polnega tedna v juliju,  začela z odstranjevanjem ograje na južni meji, ki so jo začeli postavljati v času Cerarjeve vlade 2015 in je preživela tudi Šarčevo ter Janševo. Ograja je obstala tudi v času, ko je bila sedanja notranja ministrica Tatjana Bobnar še  generalna direktorica policije. Nadomestili naj bi ograjo  z kamerami pa z droni  ali  kar z »koridorji za sprejem in nego ter topel objem« že na meji. Ali je kdo opravil varnostno oceno tveganja, ne vemo. Kaže bolj da ne kot ja. Sočasno z aktivacijo tega nezaslišanega » welcome« početja so naši severni sosedje Avstrijci, pa tudi severovzhodni Madžari mislijo in počnejo nekaj povsem nasprotnega, racionalnega, prisebnega. Prej omenjeni opozarjajo na več kot stoodstotno povečanje pritiska na njihove meje.  Madžari utrjujejo oviro  z še povečano prisotnostjo vojske in policije, Avstrijci podaljšujejo (že tretjič) poostren nadzor notranje meje, z izrecnim poudarkom na slovensko mejo. Ampak  slovenske  odločevalce to ne gane. Kot pravijo severni in severovzhodni sosedje, v Sloveniji je prišla na oblast levica, s tem pa tudi ideološka in nikakor ne varnostno pretehtana odločitev.

»Obljuba« ki jo je dala aktualna od pred kratkim  postavljena vladna garnitura  nevladnim in še bog ve kakšnim  organizacijam za nanašanje  škode lastnemu narodu, je dolgoročno škodljiva in kar se škode tiče ne popravljiva. S  to odločitvijo si sami ustvarjamo »migrantski žep« v katerega se bo vtaknilo vse kar leze in prileze na nelegalen in protizakoniti način v našo državo. Niti predstavljamo si ne kako  lahko naredimo kot država napako in ustvarimo soseske in dele  mest podobnim marsejskim, pariškim in bruseljskim getom.

To žal ta »progresivna« in internacionalistično zblojena oblast v španoviji z  kolesarji, vladnimi NVO in ostalimi “ljubitelji” za združevanje vseh in od vsepovsod,   nima predstave o ničemer razen o lastni enosmerni cesti razgradnji družbe.  Ob izdatni podprtosti iz vladnih proračunskih postavk.

Zdaj je čas, ko  kmalu ne bo več  časa!

Vsakodnevna poročila policijskih uprav samo potrjujejo da Slovenija  kot »izbrana« destinacija pridobiva na popularnosti z stotnijo( vsaj za zadnji teden je tako) veselih,  nasmejanih  in samopotrditve željnih novih in bodočih državljanov (zataknjenih)  na ozemlju Republike Slovenije.  Najbolj priljubljena »Goldengate«(Zlata vrata), Belokrajnski del meje in  tamkajšnji prebivalci to že čutijo. V enem od poročil   Novomeške PU poročajo da jih je v okolici Damlja kar  po plitvini prišlo n na drugo,  slovensko stran, pa še hlačnic nos rabili  zavihati in  so že prikorakali,  tam pa turisti, ki radi izkoriščajo  mir, naravo in Kolpo.   O ilegalnih prehodih drugje, kot so deli  od začetka kopenske meje pa do Ilirskobistriškega dela, naprej proti kočevskem delu in še okoli Brežic,  je takšna slika  da te v rebra  špika.

Ali smo se v treh mesecih spremenili do te mere da se ne prepoznamo? Ali tisti ki bi naj modro vladal in obvladal vladanje, vlada in  misli nerealistično?  Sestaviti se je treba pravočasno in napraviti ravnovesje delovanja “možganov” vladanja,  ki bodo dobro povezani z preostalimi 33 vretenci v katerih je še nekaj uporabnih možganov do vključno zadnjega, tam nekje dol, saj veste kam.

Ali je to naročena destrukcija ali pa nezmožnost se iztrgati iz krempljev  tistih, ki odločali  o njihovem »uspehu« na volitvah in kasneje njihovi inavguraciji na oblasti, ne vemo, domnevamo pa že. Dragi moji sodržavljani, ali je to normalno?

Menim da ne!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa